Twee nieuwe Mercatorwandelingen in het Waasland

Twee nieuwe hoogtechnologische wandelingen in Sint-Niklaas en Rupelmonde zetten het feestjaar rond de herdenking van de 500ste verjaardag van Gerard Mercator sportief in.

Een geocache-wandeling in Sint-Niklaas en een inleefwandeling met kompas in Rupelmonde zetten het feestjaar rond de herdenking van de 500ste verjaardag van Gerard Mercator sportief in.

Schattenjagers en GPS-speurders kunnen vanaf nu met een nieuwe geocache-wandeling Mercator-gerelateerde plaatsen in Sint-Niklaas ontdekken. “Mercators ontdekkingen zitten de dag van vandaag in een modern hoogtechnologisch jasje”, aldus Celine De Vliegher van Toerisme Waasland.

“Ze leiden de bezoekers zonder papieren kaart en enkel door gebruik van de juiste coördinaten naar een verborgen Mercator-cache of schat.” Onderweg vertellen informatieborden meer over Mercator en de stad Sint-Niklaas.

Wie zweert bij een traditionele wandeling kan terecht in Rupelmonde. Een wandeling met kompas, Mercator maakte als eerste het gebruik van het kompas, leidt bezoekers naar de belangrijkste plaatsen in zijn geboortedorp. De wandeling kan ook met gids gedaan worden en er werd ook een educatief pakket ontwikkeld.

Het toeristisch groepsaanbod rond Mercator 2012 is raadpleegbaar op www.toerismewaasland.be (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content