Twee nieuwe fietsroutes in het spoor van Louis Paul Boon

© Vitaly Volkov, Wikicommons

In Aalst zijn twee nieuwe fietsroutes ingehuldigd die langs plaatsen lopen die voorkomen in de boeken van Louis Paul Boon.

In Aalst zijn twee nieuwe fietsroutes ingehuldigd die langs plaatsen lopen die voorkomen in de boeken van Louis Paul Boon.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de schrijver werd geboren in Aalst. Veel van zijn werken speelden zich af in en rond Aalst. Zo is zijn bekendste roman, “de Kapellekensbaan”, genoemd naar de straat in Aalst.

Maar Boon schreef ook tal van historische romans, zoals “De bende van Jan de Lichte” over een crimineel die ter dood werd gebracht op de Grote Markt van Aalst.

Andere romans zoals “Het jaar 1901” en “Pieter Daens” speelden zich nagenoeg volledig af in het Aalst van eind 19de en begin 20ste eeuw. Voor “De Zwarte Hand, of het anarchisme van de negentiende eeuw in het industriestadje Aalst” deed hij zelfs een beroep door een groot aantal officiële politiearchieven en andere bronnen die vaak

moeilijk te achterhalen waren.

In dit Boonjaar bundelde de dienst Toerisme Oost-Vlaanderen verschillende van die locaties die voorkomen in zijn historische romans. Die werden in kaart gebracht en leverden twee fietstochten op: een fietslus van 45 en 47 kilometer in en rond Aalst.

De brochure is te koop bij de dienst Toerisme in Aalst. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content