Twee babypinguïns geboren in Sea Life Blankenberge

© iStockphoto

Afgelopen week zijn er twee pinguïneieren van de Humboldtpinguïns in Sea Life Blankenberge uitgekomen.

Afgelopen week zijn er twee pinguïneieren van de Humboldtpinguïns in Sea Life Blankenberge uitgekomen. De kuikentjes zijn op dit moment nog erg zwak. “De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten”, vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. Pas na deze periode zullen ze ook te zien zijn voor het publiek.

Het eerste kuikentje weegt op dit moment 125 gram, het tweede 86 gram. Ze worden tweemaal gewogen per dag om te kijken of de pinguïns voldoende groeien. Het is nog niet duidelijk wat het geslacht is van de jongen. Daarvoor is een DNA-test nodig. De kuikentjes hebben ook nog geen naam. Die worden uitgekozen door hun adoptieouders.

Voor Sea Life is de geboorte heel belangrijk, want het park werkt mee aan een internationaal kweekprogramma. De Humboldtpinguïn is een van de meest bedreigde soorten in de wereld. Deze soort leeft vooral aan de kust van Peru en Chili, en dankt zijn naam aan de Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content