Turkije en Spanje zijn topbestemmingen van Belgen in paasvakantie

© ThinkStock

Belgen die in de komende paasvakantie de zon gaan opzoeken in het buitenland, doen dat vooral in Turkije en Spanje.

Bij touroperator Thomas Cook wordt Turkije dé populairste bestemming. Dit jaar gaan er dubbel zoveel Belgen naar Turkije als vorig jaar tijdens dezelfde periode. ‘Aangename temperaturen op slechts enkele uren vliegen en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding charmeren steeds meer Belgen’, zegt Baptiste van Outryve van Thomas Cook.

Naast Turkije zitten ook Tunesië, Marokko en Griekenland volgens Thomas Cook in de lift voor de paasvakantie.

Bij Jetair staat Spanje afgetekend aan kop, met ruim drie keer meer boekingen dan de nummer twee, Turkije. Een op de vijf vliegvakanties gaat deze paasvakantie naar de Canarische eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura of La Palma. Eén op de zes paasboekingen vliegt naar de Spaanse costa’s en één op de tien naar Turkije.

Egypte verliest

Zoals verwacht doet Egypte het door de politieke onrust in het land minder goed. Bij Thomas Cook tuimelt Egypte van de tweede plaats vorig jaar naar de vierde plaats dit jaar, bij Jetair is dat van de tweede naar de zesde plaats.

Beide touroperators hebben bovendien na het negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken hun reizen naar de populaire badplaats Sharm-el-Sheikh geannuleerd.

Verre bestemmingen

Wat de verre bestemmingen betreft, stelt Thomas Cook vast dat Thailand en Mexico de Dominicaanse Republiek onttronen.

Bij Jetair is de Dominicaanse Republiek dan weer een opmerkelijke stijger, met een verviervoudiging van het aantal boekingen. ‘Het effect van de Boeing 787 Dreamliner (waar Jetair als enige Belgische maatschappij mee vliegt, nvdr.) speelt mee, alsook de belofte van exotisch weer en rechtstreekse vluchten uit Brussel’, zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair.

Ski- en dichtbijvakanties

Globaal zijn er volgens Jetair meer vliegvakanties geboekt voor de paasvakantie dan vorig jaar. Vier op de tien paasboekers kiezen voor een reis naar de zon. Slechts één op de tien vliegt naar de sneeuw.

Voor de skivakanties is de topdrie Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Voor de dichtbijvakanties zijn de topbestemmingen Duitsland, Frankrijk en Nederland, en voor de citytrips bestaat de topdrie uit Londen, Parijs en Barcelona.

Minder ziekteverzuim

Opvallend is ook dat Thomas Cook merkt dat het ziekteverzuim voor een tweede vakantieperiode op rij blijft dalen. Er vertrekt een derde minder passagiers voor de start van de vakantie. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content