Tunesië blijft populaire vakantiebestemming ondanks aanslag

© iStockphoto

De reisorganisaties Thomas Cook en Jetair stellen vast dat Tunesië nog een favoriete bestemming voor vliegvakanties blijft, ondanks de recente aanslag in het Bardomuseum in Tunis.

“Er zijn maar weinig annuleringen “, zegt Florence Bruyere, woordvoerster van Jetair. “Er zijn overigens meer boekingen voor vliegvakanties dan in dezelfde periode vorig jaar”, zeggen de touroperators.

Spanje bijt de spits af bij Jetair, gevolgd door Turkije, Tunesië, Marokko en Egypte. Bij Thomas Cook staat Turkije op kop, gevolgd door Spanje, Tunesië, Egypte en Griekenland.

Volgens Koen Van den Bosch van Thomas Cook is de impact van de recente aanslag in Tunis zeer beperkt. “Minder dan 1 procent van de mensen die er naartoe wilden, zijn van mening veranderd en kozen voor een andere bestemming”, heet het.

Wat de autovakanties betreft zijn het vooral Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Italië die bezocht worden door de Belgische toerist, meldt Thomas Cook.

Wat de citytrips betreft, vallen vooral Londen, Barcelona, Rome, Parijs en Lisabon in de smaak. “Terwijl het aantal vliegvakanties in de paasvakantie toenemen, blijft het aantal autovakanties in deze periode stabiel”, aldus nog Van den Bosch.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content