Tunesië alsmaar populairder bij Belgen

© Thinkstock

Spanje en Turkije zijn deze zomer opnieuw de favoriete bestemmingen van de Belgen voor vliegvakanties. De populariteit van Tunesië neemt snel toe.

Spanje en Turkije zijn deze zomer opnieuw de favoriete bestemmingen van de Belgen voor vliegvakanties. Daarnaast neemt ook de populariteit van Tunesië toe.

Dat leert de eerste balans van touroperators Jetair en Thomas Cook.

Jetair stelt vast dat Spanje met stip de populairste vliegbestemming is bij zijn klanten. Dan volgen Turkije, Griekenland, Tunesië en Egypte. Daarbij valt vooral de sterke groei van Tunesië op, dat bij Jetair opnieuw even populair is als voor de Arabische Lente.

Ook bij Thomas Cook zijn de populairste vliegbestemmingen Spanje en Turkije, waarna Griekenland en Tunesië volgen. Dat laatste land kent zelfs een ongeziene populariteit. “Vroeger was Tunesië voornamelijk een bestemming voor de Franstalige Belgen, maar nu is ook de Vlaming erg geïnteresseerd”, aldus woordvoerder Baptiste van Outryve.

Bij beide touroperators zijn Frankrijk en Spanje de populairste bestemmingen voor autovakanties.

Vakantie-uitgaven niet gedaald

Deze zomer noteerde Jetair een stijging van vijf procent in de vakantieboekingen. Ook blijkt de Belg niet op zijn vakantie te besparen: het gemiddeld gespendeerde budget voor vlieg- en autovakanties en citytrips ligt bij de operator twee procent hoger dan in 2011.

Thomas Cook deelt nog geen cijfers over de zomerboekingen mee, omdat het seizoen nog niet afgelopen is. De operator meldt wel dat de voorlopige bezettingsgraad van de vliegtuigen hoger ligt dan normaal.

Tijdens een normale zomer zitten de vliegtuigen voor gemiddeld 94 tot 96 procent vol, maar in juli tekende de operator een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 98 procent op. Voor augustus is dat momenteel meer dan 97 procent. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content