TUI verwacht goedkopere reizen in komende seizoenen

.

Reisorganisatie TUI verwacht dat de prijzen voor reizen in de komende seizoenen niet zullen stijgen. Meer nog: voor exact dezelfde reis zal zelfs minder betaald moeten worden of reizigers zullen zich een aantal extra’s kunnen veroorloven binnen hetzelfde budget.

‘Dat heeft met meerdere factoren te maken, waaronder de beperktere vraag op vele bestemmingen en de goedkopere brandstofprijzen’, verduidelijkt woordvoerder Piet Demeyere.

De touroperator oordeelt dat er aan de reiziger vooral flexibiliteit moet worden aangereikt. ‘Een identieke reis is misschien zelfs niet aan de orde voor de klant. Hoe flexibeler we ons opstellen, des te meer gepersonaliseerd de reiziger over zijn toekomstige reis zal kunnen beslissen’, legt Demeyere uit. ‘Wij hebben een belangrijke troef: voor wie nog niet onder de geannuleerde afreisperiode valt (vertrek vanaf 8 juni) en dus noodgedwongen moet afwachten of zijn reis doorgaat of niet, is de omruilgarantie tot 31 augustus. Deze laat de reiziger toe om tot 7 dagen voor afreis te beslissen zijn boeking om te zetten naar een reis op latere datum, met 100 procent keuzevrijheid en een totaalprijs die zelfs tot 40 procent lager mag zijn.’

Die omboeking gebeurt zonder enige wijzigings- of administratiekost en alle eerdere vroegboekvoordelen, zoals gratis bagage of gratis luchthavenvervoer, blijven behouden. De touroperatoren van Sunweb Group (Sunweb, Eliza was here en Totally) lieten vrijdagochtend weten dat ze een jaar lang de prijzen bevriezen van de geboekte vakanties die wegens de coronacrisis geannuleerd werden. Reizigers die hun vakantie in het water zagen vallen, zullen dus voor dezelfde prijs opnieuw dezelfde vakantie kunnen boeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content