TripAdvisor stopt verkoop van tickets voor dierenattracties

© iStockphoto

Zwemmen met dolfijnen, rijden op een olifant en een tijger aaien. Misschien leuk voor de toeristen, maar niet voor de dieren. Daarom zullen dit je soort trips niet langer zal kunnen boeken via TripAdvisor.

TripAdvisor is de grootste reizenwebsite ter wereld en en heeft daarom behoorlijk wat invloed. Die invloed gaan ze nu aanwenden om de levensomstandigheden van dieren in toeristische gebieden te verbeteren. Per direct biedt de website geen tickets meer aan voor attractries waarbij dieren aangeraakt kunnen worden. Dat kan zijn een ritje op de rug van een olifant, zwemmen en spelen met dolfijnen of dieren zoals tijgers aaien.

Educatieve website

Maar TripAdvisor gaat nog meer doen. Begin 2017 lanceren ze een educatief portaal. Vanuit iedere bezienswaardigheid waarbij dieren betrokken zijn wordt gelinkt naar dit portaal. Daar staan links naar en informatie over het welzijn van de dieren geschreven door experts op het gebied van duurzaam toerisme, dierenwelzijn, dierenbehoud en zoölogische en mariene wetenschappen. Toeristen worden zo beter geïnformeerd over de manier waarop de dieren leven en behandeld worden.

TripAdvisor stopt verkoop van tickets voor dierenattracties
© iStockphoto

Het is de eerste keer dat een grote reisboekingssite een dergelijk besluit neemt. TripAdvisor kwam tot het voornemen na zes maanden onderzoek en overleg met verschillende dierenwelzijnsorganisaties als PETA en de Global Wildlife Conservation.

TripAdvisor nodigt reizigers ook telkens uit om zelf recensies te schrijven over hun reizen. De bestaande recensies over reizen met dierenattracties zullen wel op de website blijven staan, maar worden gemerkt met een icoontje (een dierenpoot) dat naar het educatieve portaal zal linken.

Bedrijf van de toekomst

Stephen Kaufer, CEO van TripAdvisor: “Met dit nieuwe beleid en de educatieve website willen we onze bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van dieren, vooral in gebieden waar weinig regelgeving bestaat in verband met de bescherming van de dieren. Tegelijkertijd willen we steun geven aan de bestemmingen en attracties die voorop lopen in het zorgen voor dieren en aan diegenen in de toeristische sector die het dierenwelzijn en het beschermen van bedreigde dieren stimuleren..

“We danken de tientallen organisaties, ngo’s en academici die ons hebben geholpen om onze toekomst als bedrijf mee vorm te geven” zegt Kaufer verder.

Het nieuwe beleid wordt snel geïmplementeerd. Het educatieve portaal zal begin 2017 zichtbaar zijn op de website. (IPS/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content