Triest en mooi: de winnende beelden van de BigPicture fotowedstrijd vertellen droevige en tegelijk hoopvolle natuurverhalen

.

Foto’s die tonen hoe de natuur bedreigd wordt, maar tegelijk een verhaal van hoop vertellen: daar gaat de BigPicture fotowedstrijd van de California Academy of Science over. Deze schitterende foto’s zijn mooi en triest tegelijk.

De California Academy of Sciences organiseert ieder jaar een wedstrijd voor natuurfoto’s die een verhaal vertellen: verhalen die tegelijk de gevaren die de natuur bedreigen tonen, maar ook hoop bieden. Van een reuzenkangoeroe met een jong in haar buidel temidden van een afgebrand eucalyptusbos tot een Californische zeehond die uit nieuwsgierigheid naar een in de oceaan drijvend mondmasker wordt getrokken: deze foto’s werden door de jury gekozen tot de winnaars van de BigPicture.

Deze foto’s verschenen eerder op bioGraphic, een online magazine over wetenschap en duurzaamheid en de officiële sponsor van de California Academy of Sciences’ BigPicture Natural World Photography Competition.

Partner Content