Trier plant grote Karl Marx tentoonstelling ter ere van 200e geboortedag

© Epa

De Duitse stad Trier gaat in 2018 een grote tentoonstelling over de politieke denker Karl Marx organiseren. Het is dan namelijk tweehonderd jaar geleden dat de grondlegger van het communisme geboren werd.

Marx zag op 5 mei 1818 het levenslicht in Trier, waar hij tot zijn zeventiende bleef wonen. Later verhuisde hij onder meer naar Keulen, Parijs, Brussel en Londen, waar hij in 1883 overleed.

Op de tentoonstelling in Trier zullen onder meer foto’s, brieven en andere schrijfsels van Marx te zien zijn. Het is de bedoeling om de bezoekers op die manier een duidelijk beeld te geven van het leven van Marx.

Het spook van het communisme zal evenwel niet al te nadrukkelijk door de tentoonstelling waren, want er wordt slechts een beperkt deel van de tentoonstelling aan Marx’ invloed en ideeën besteed. In het Karl Marx Haus, een museum dat in het geboortehuis van Marx gevestigd is, zal de ideologie wel uitgebreid aan bod komen.

“De tentoonstelling moet het debat aanwakkeren, want Marx was een controversiële figuur”, zegt Beatrix Bouvier, directrice van de tentoonstelling die in april 2018 van start zal gaan. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content