Train zelf eens een sledehond

© Getty images

Dit jaar kan u in de herfstmaanden de husky’s van de Finse Finn-Jann kennel helpen klaarstomen voor het winterseizoen.

In Jurmu, een stadje in Fins Lapland, ligt huskyboerderij Finn-Jann van de gereputeerde voormalige wedstrijdmenner Timo Jokela. Voor een eerste keer in het bestaan van de boerderij is het mogelijk om de jaarlijkse herfst- en vroege wintertraining van de honden van dichtbij mee te maken.

De maanden december, januari en februari zijn de drukste van het hele jaar op de huskyboerderij. Dan stromen avontuurlijke reizigers in grote getalen toe in het afgelegen Jurmu voor de specialisatie van de Finn-Jann boerderij: 5-daagse wintersafari’s met hondenslee.

Honderd sledehonden leven op de huskyboerderij waardoor tijdens piekmomenten soms wel 18 teams onderweg kunnen zijn in de besneeuwde wildernis.

Het onderhoud van zo een grote kennel vergt heel wat inspanningen. Dit jaar roepen Timo en zijn crew de hulp in van hondenliefhebbers om een handje toe te steken tijdens de herfst- en vroege wintertraining.

Zei er iemand “puppy’s”?

Traditioneel is dat de periode waarin de jonge honden hun eerste renervaring opdoen en er heel wat aandacht hoort gegeven te worden aan de nieuwgeboren puppy’s.

Concreet biedt Finn-Jann de mogelijkheid om gedurende een week actief mee te helpen bij het trainen van de husky’s. Dagelijks worden samen met de vaste crew een aantal lichte basistaken uitgevoerd.

Daarnaast is er ook heel wat tijd voor avontuurlijke activiteiten als kayaken op de rivier, met de quad rijden, vissen en wandelen in de prachtig gekleurde oerbossen.

Later in de herfst en in de vroege winter kan u met de sneeuwscooter rijden, langlaufen en sneeuwschoenwandelen. (LG)

De reis kan ondernomen worden tussen 3 september en 25 november en kost 899 euro per persoon (vluchten exclusief). Voor meer info kan u terecht bij Lapland Reizen of rechtstreeks bij de Finn-Jann boerderij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content