Wie dit jaar eens écht Kerstmis wil beleven kan daarvoor afzakken naar Ghajnsielem op het Maltese eiland Gozo. De lokale bevolking tovert vanaf begin december een deel van de stad om tot Bethlehem.

Dat Kerstmis uitbundig gevierd wordt in Malta verwondert niet, met 98% gelovige rooms-katholieken is het één van de meest katholieke landen ter wereld. Maar de inwoners van Ghajnsielem pakken het extra goed aan. Het Bethlehem van Ghajnsielem bestaat uit zo 'n zeven huizen, waaronder een bakkerij en een smid. In een eeuwenoude grot verschijnt een levende kribbe, er is een kleine markt waar verse groenten en fruit verkocht worden en natuurlijk ook een stal, inclusief os en ezel. Verder kunnen bezoekers ook kennis maken met allerlei kersttradities van de Maltese bevolking.

Hanne Vandevoorde

Wie dit jaar eens écht Kerstmis wil beleven kan daarvoor afzakken naar Ghajnsielem op het Maltese eiland Gozo. De lokale bevolking tovert vanaf begin december een deel van de stad om tot Bethlehem. Dat Kerstmis uitbundig gevierd wordt in Malta verwondert niet, met 98% gelovige rooms-katholieken is het één van de meest katholieke landen ter wereld. Maar de inwoners van Ghajnsielem pakken het extra goed aan. Het Bethlehem van Ghajnsielem bestaat uit zo 'n zeven huizen, waaronder een bakkerij en een smid. In een eeuwenoude grot verschijnt een levende kribbe, er is een kleine markt waar verse groenten en fruit verkocht worden en natuurlijk ook een stal, inclusief os en ezel. Verder kunnen bezoekers ook kennis maken met allerlei kersttradities van de Maltese bevolking. Hanne Vandevoorde