"We raden alle skiliefhebbers sterk aan om een pieper op het lichaam te dragen (niet in de rugzak) om traceren onder de sneeuw makkelijker te maken", luidt het. "En niet alleen voor kinderen is de skihelm nuttig, ook volwassenen kunnen er veel leed mee besparen. Er is zelfs tot 60 procent minder kans op een hoofdfractuur."

Buiten de piste

Touring kreeg vorig jaar tijdens de krokusvakantie zowat 3.470 oproepen, die resulteerden in 1.900 interventies op het terrein en 32 repatriëringen. De organisatie vreest vooral het steeds toenemend aantal skiërs die buiten de piste gaan. Redenen daarvoor zijn volgens Touring de overbevolking op de gewone pistes, de avontuurlijke uitdaging en de verse sneeuw. "In de meeste skigebieden geldt code 3, hetgeen betekent dat het lawinegevaar zeer reëel is. Meestal ligt de sneeuw losser en dikker buiten de piste, hetgeen het nog gevaarlijker maakt", klinkt het.

Touring verzekert ook ongevallen buiten de piste, op voorwaarde dat skiën er toegelaten is, er begeleiding is van een ervaren gids en dat de organisatie is ingelicht hier en ter plaatse. (Belga/LP)

"We raden alle skiliefhebbers sterk aan om een pieper op het lichaam te dragen (niet in de rugzak) om traceren onder de sneeuw makkelijker te maken", luidt het. "En niet alleen voor kinderen is de skihelm nuttig, ook volwassenen kunnen er veel leed mee besparen. Er is zelfs tot 60 procent minder kans op een hoofdfractuur."Buiten de piste Touring kreeg vorig jaar tijdens de krokusvakantie zowat 3.470 oproepen, die resulteerden in 1.900 interventies op het terrein en 32 repatriëringen. De organisatie vreest vooral het steeds toenemend aantal skiërs die buiten de piste gaan. Redenen daarvoor zijn volgens Touring de overbevolking op de gewone pistes, de avontuurlijke uitdaging en de verse sneeuw. "In de meeste skigebieden geldt code 3, hetgeen betekent dat het lawinegevaar zeer reëel is. Meestal ligt de sneeuw losser en dikker buiten de piste, hetgeen het nog gevaarlijker maakt", klinkt het. Touring verzekert ook ongevallen buiten de piste, op voorwaarde dat skiën er toegelaten is, er begeleiding is van een ervaren gids en dat de organisatie is ingelicht hier en ter plaatse. (Belga/LP)