De grootste drukte verwacht de mobiliteitsorganisatie wat het vertrek betreft op woensdagnamiddag, woensdagavond en donderdagochtend. Voor de terugkeer wordt het vooral druk op zondagavond op de E40 Brussel-kust en op de E411 Brussel-Luxemburg.

Donderdag 15 augustus wordt enkel in Duitsland druk verkeer verwacht. Vrijdagnamiddag en -avond wordt druk verkeer met files verwacht in Duitsland voor het vertrek. Elders in Europa wordt het een dag zonder al te veel problemen, zegt Touring.

Voor de terugkeer op vrijdag verwacht de organisatie geen problemen in Europa, behalve in Zuidwest-Frankrijk en in Ile-de-France waar automobilisten met vertraagd verkeer rekening moeten houden.

Zaterdag wordt het de drukste dag van het weekend richting zuiden in Zuidoost-Frankrijk met files op de traditionele knelpunten. Elders in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk worden minder problemen verwacht.

Wat de terugkeer betreft is zaterdag een rode dag richting noorden voor Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk met de gebruikelijke files tot gevolg, met de grootste drukte tussen 10 en 16 uur.

Op zondag houdt Touring rekening met druk maar vlot verkeer voor vertrekkende vakantiegangers. Voor wie terugkeert is zondag een oranje dag in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Elders is het een groene dag. (Belga/MS)

De grootste drukte verwacht de mobiliteitsorganisatie wat het vertrek betreft op woensdagnamiddag, woensdagavond en donderdagochtend. Voor de terugkeer wordt het vooral druk op zondagavond op de E40 Brussel-kust en op de E411 Brussel-Luxemburg. Donderdag 15 augustus wordt enkel in Duitsland druk verkeer verwacht. Vrijdagnamiddag en -avond wordt druk verkeer met files verwacht in Duitsland voor het vertrek. Elders in Europa wordt het een dag zonder al te veel problemen, zegt Touring. Voor de terugkeer op vrijdag verwacht de organisatie geen problemen in Europa, behalve in Zuidwest-Frankrijk en in Ile-de-France waar automobilisten met vertraagd verkeer rekening moeten houden. Zaterdag wordt het de drukste dag van het weekend richting zuiden in Zuidoost-Frankrijk met files op de traditionele knelpunten. Elders in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk worden minder problemen verwacht. Wat de terugkeer betreft is zaterdag een rode dag richting noorden voor Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk met de gebruikelijke files tot gevolg, met de grootste drukte tussen 10 en 16 uur. Op zondag houdt Touring rekening met druk maar vlot verkeer voor vertrekkende vakantiegangers. Voor wie terugkeert is zondag een oranje dag in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Elders is het een groene dag. (Belga/MS)