Volgens Westtoer waren alle toeristische actoren aan de kust tevreden over de zomermaanden juli en augustus. Zowel bij het dagtoerisme als het verblijfstoerisme behoort de zomer tot één van de beste van de voorbije jaren, meent Westtoer.

Het dagtoerisme kende pieken van 230.000 toeristen per dag. In het verblijfstoerisme noteerden hotels, verhuurkantoren en campings betere cijfers dan vorige zomer. De hotels hadden een bezettingsgraad tussen de 70 en 90 procent in de week, en boven de 90 procent in het weekend.

Herontdekking van de kust

Door het uitstekende zomerweer zijn lastminutereservaties opnieuw een belangrijke tendens. "Ik heb het gevoel dat veel mensen de kust de afgelopen zomer hebben herontdekt", aldus Geert Hoorens, regiomanager bij Westtoer.

"De kust noteert een absolute topzomer. Ook de omzet bij de toeristische ondernemers is gunstig. Indien bestedingen ietwat zouden dalen dan wordt dit ruim gecompenseerd door het groter aantal toeristen", zegt gedeputeerde Franky De Block, die daarmee reageert op de berichten van Unizo dat het bestedingspatroon van de toerist zou veranderd zijn. "De Kust profileert zich opnieuw als een topbestemming met een stevige basis."

Westtoer wil ook van de terugblik gebruikmaken om iedereen te bedanken en geeft de toeristen volgend jaar opnieuw afspraak. "Maar ook in het najaar zijn er zeker genoeg evenementen en is iedereen welkom", besluit Hoorens. (Belga/MS)

Volgens Westtoer waren alle toeristische actoren aan de kust tevreden over de zomermaanden juli en augustus. Zowel bij het dagtoerisme als het verblijfstoerisme behoort de zomer tot één van de beste van de voorbije jaren, meent Westtoer. Het dagtoerisme kende pieken van 230.000 toeristen per dag. In het verblijfstoerisme noteerden hotels, verhuurkantoren en campings betere cijfers dan vorige zomer. De hotels hadden een bezettingsgraad tussen de 70 en 90 procent in de week, en boven de 90 procent in het weekend. Herontdekking van de kust Door het uitstekende zomerweer zijn lastminutereservaties opnieuw een belangrijke tendens. "Ik heb het gevoel dat veel mensen de kust de afgelopen zomer hebben herontdekt", aldus Geert Hoorens, regiomanager bij Westtoer. "De kust noteert een absolute topzomer. Ook de omzet bij de toeristische ondernemers is gunstig. Indien bestedingen ietwat zouden dalen dan wordt dit ruim gecompenseerd door het groter aantal toeristen", zegt gedeputeerde Franky De Block, die daarmee reageert op de berichten van Unizo dat het bestedingspatroon van de toerist zou veranderd zijn. "De Kust profileert zich opnieuw als een topbestemming met een stevige basis." Westtoer wil ook van de terugblik gebruikmaken om iedereen te bedanken en geeft de toeristen volgend jaar opnieuw afspraak. "Maar ook in het najaar zijn er zeker genoeg evenementen en is iedereen welkom", besluit Hoorens. (Belga/MS)