Topdrukte aan de Belgische kust

© Reuters

De mensen trokken in het weekend massaal naar de kust om te genieten van het mooie weer.

Horeca Middenkust blikt tevreden terug op het weekend. “Dit was een echt topweekend”, zegt voorzitter Bart Boelens.

De mensen trokken de voorbije dagen massaal naar de kust om te genieten van zon, zee en strand. De NMBS liet weten dat ze dit weekend 78.000 mensen naar de kust voerde.

Aanschuiven op de snelwegen, nokvolle treinen en bomvolle stranden. In groten getale trokken toeristen dit weekend naar zee en dat maakte het ook voor de de horecasector bijzonder druk. “Om geen honderd procent te zeggen mag je stellen dat 98 procent van de hotels volzet was”, aldus Boelens. “Uitbaters van restaurants en hotels kunnen opgelucht ademhalen. De laatste twee weken was het hier een echte overrompeling. De slechte julimaand vergeten kunnen we niet, maar het mooie weer van de laatste dagen verzacht de pijn wel.”

Mogelijk was dit meteen het drukste weekend van het jaar aan zee. “Traditioneel wordt het na het weekend van 15 augustus iets rustiger. Vanaf zondagavond zag je de kust bij wijze van spreken leeglopen, maar we hopen met z’n allen dat de zomer nog niet achter de rug is.”

Tot eind september kan het mooi weer zijn. Vooral dagtoeristen komen dan naar zee, maar ook zij “zijn ontzettend belangrijk voor onze sector”.

Ondanks de massale opkomst waren er geen noemenswaardige incidenten aan zee. Door de drukte verdwaalden drie kindjes, maar ze werden vlug teruggevonden. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content