Top 5 drijvende hotels

© St. Regis Bora Bora

De golven horen op een nabijgelegen strand, of wakker worden met de golven onder uw bed? Welkom in de wereld van de drijvende hotels!

Punta Caracol Aqualodge – Panama

De Punta Caracol Aqualodge zweeft boven een koraalrif en is vanuit de dichtstbijzijnde stad enkel te bereiken per boot. Het is een kleine lodge met 9 kamers, vervaardigd uit hout met een dak van palmbladeren. De lodge is ecovriendelijk en maakt gebruik van zonne-energie. Wanneer u het ontbijt op het terras neemt, is de kans groot dat opspringende dolfijnen u komen begroeten.

Kamerprijzen vanaf 220 euro/nacht

King Pacific Lodge – Canada

De King Pacific Lodge ligt goed verborgen in het Great Bear regenwoud langs de westkust van Brits-Colombia. Om er te komen moet u gebruik maken van een watervliegtuig of zeilboot. De wildernis buiten staat in schril contrast met de luxueuze afwerking van de kamers. U overnacht er in een gebied waar zwarte beren, arenden, otters, zeeleeuwen, gebochelde walvissen en orka’s leven.

Kamerprijzen vanaf 3315 euro voor 3 dagen (minimum verblijf)

River Kwai Jungle Raft – Thailand

Anders dan de andere hotels, biedt het River Kwai Jungle Raft in Thailand enkel basiscomfort. Het hotel ligt in het midden van het tropisch regenwoud en werd gebouwd in de lokale Mon-stijl. De 110 kamers zijn niet voorzien van elektriciteit, maar romantisch verlicht met traditionele olielampen. Een jungletocht op de rug van een olifant is een echte aanrader.

Kamerprijzen vanaf 40 euro/nacht

St. Regis Bora Bora Resort – Frans-Polynesië

Ook dit resort is enkel per boot te bereiken. Verspreid over een oppervlakte van 44 are liggen waterbungalows. Het St. Regis Bora Bora Resort is gekend om zijn groot assortiment schoonheidsbehandelingen. De vloer van de kamers is voor een stuk uit glas, waardoor u de lagune onder uw voeten kan bewonderen.

Kamerprijzen vanaf 840 euro/nacht

Salt and Sill – Zweden

De kamers in Salt and Sill zijn een voorbeeld van Scandinavisch minimalisme. Sinds de 15de eeuw wordt in Zweden haring opgevist, wat betekent dat de keuken van Salt and Sill in geen geval teleurstellend is. Het restaurant behaalde reeds meerdere awards. Op de kaart met voorgerechten kan u kiezen uit 6 soorten haringbereidingen, waaronder ‘gemarineerde haring met mosterd en whisky,wat haringgerecht van het jaar werd in Zweden.

Kamerprijzen vanaf 170 euro/nacht

Bron: CNN/ MC

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content