Tien wandelingen voor adrenaline junkies

Tien wandelingen voor adrenaline junkies
© iStockphoto

Top Tenz selecteerde tien wandelingen met zoveel hindernissen en obstakels dat ze enkel geschikt zijn voor wandelaars met een hang naar gevaar en avontuur.

10. Trift brug in Zwitserland © Thinkstock

Gevaarlijk is deze 170 meter lange hangbrug boven het gletsjermeer Triftwasser niet, maar zeker wanneer het hard waait is de overtocht niet geschikt voor wandelaars met last van hoogtevrees.

9. Heaven's Gate in Tianmen Mountain National Park in China © David Wood, Wikicommons

Om de top van de ruim 1500 meter hoge top van de Heaven's Gate te bereiken moet je 999 treden opklimmen. Bij de top is een Glass Skywalk Trail aangelegd van waaraf je onder je voeten de afgrond inkijkt.

8. Ha'iku Stairs op Oahu, Hawaii © Wikicommons

Deze op een hoogte van 850 meter hangende 3922 metalen treden werden in 1943 aangelegd door het leger. Ze zijn officieel gesloten, maar fanatieke wandelaars leggen het levensgevaarlijke pad toch af in het donker om niet betrapt te worden.

7. Half Dome in Yosemite National Park in Californie © Thinkstock

Volgens een rapport uit 1865 zou het voor altijd onmogelijk zijn om de top van de Dome in Yosemite National Park ooit te bereiken. Ondertussen lopen ieder jaar enkele duizenden wandelaars naar de 2700 meter hoge top, maar daarvoor zijn wel op verschillende stukken metalen kabels aangelegd.

6. Keshwa Chaca in Peru © Leonard G, Wikicommons

Deze brug boven de Apurimac rivier is de laatste nog bestaande met de hand geweven Inca brug. Echt nodig is de brug niet meer want er is een veel steviger exemplaar vlakbij, maar de brug wordt nog ieder jaar op een feestelijke manier opnieuw aangelegd om de eeuwenoude traditie in stand te houden.

5. Hussaini brug in Pakistan © Thinkstock

Deze gammele brug over Lake Borit in de Hunza vallei in Pakistan wordt dagelijks gebruikt door de inwoners van de vallei om naar het dichtstbij gelegen dorpje te wandelen. Maar ook toeristen die houden van een buitengewone wandeling komen er graag.

4. Inca Trail naar Machu Picchu in Peru © Thinkstock

De wandeling naar de Inca stad Machu Picchu is vol met hindernissen. Onderweg moet je heel wat smalle en steile trappen opklimmen, maar het is alle moeite meer dan waard.

3. Angels Landing in Zion National Park, VS © Tony Crabtree, Wikicommons

Angels Landing is de naam van een uiterst smalle rotspunt in Zion National Park ("it's so small only an angel could land on it"). Vooral het laatste deel van de wandeling naar de top is uiterst gevaarlijk met een pad dat amper een halve meter breed is boven een afgrond van 360 meter.

2. El Caminito del Rey in Spanje © Gabirulo, Wikicommons

Na een paar dodelijke ongevallen werd dit slecht onderhouden en erg smalle pad boven de Guadalhorce rivier bij Álora in 2000 gesloten, maar sommige adrenaline junkies slaagden er toch nog in de route te wandelen. De route werd onlangs volledig vernieuwd en opnieuw geopend. Indrukwekkend is de wandeling nog altijd, maar niet meer levensgevaarlijk.

1. Hua Shan Trail in China © Ondrej Zvacek, Wikicommons

Mount Hua Shan is een van de vijf heilige bergen in China, maar het bereiken van de top is geen sinecure en zeker niet iets waar je zonder klimgereedschap aan moet beginnen. Volgens de Chinese autoriteiten is er nog nooit iemand overleden tijdens de klim naar boven, maar volgens niet-Chinese gegevens vallen er zo'n honderd doden per jaar.