Tien avontuurlijke manieren om Italië te ontdekken

Tien avontuurlijke manieren om Italië te ontdekken
© iStockphoto

(The Local/MS)

1. Zwemmen in de Cinque Terre © iStockphoto

De vijf dorpjes van de Cinque Terre zijn niet alleen prachtig vanaf het land, maar ook vanuit het water. Daarom organiseert Cousins Tours & Travel zesdaagse zwemtours waarbij je zo'n drie kilometer per dag van het ene naar het andere dorpjes zwemt. Ook de culinaire kant van Ligurie staat op het programma.

2. Fietsen en dineren in Emilia-Romagna © iStockphoto

Emilia-Romagna behoort tot de belangrijkste voedselproducerende regio's in Italië. Experience Plus biedt reizen aan waarbij je in acht dagen van Cremona naar Bologna fietst en onderweg volop kan genieten van Parmesan kaas, prosciutto, ijs, wijn en andere lekkere dingen.

3. Klimmen in de Dolomieten © iStockphoto

De Dolomieten zijn een paradijs voor klimmers. Er zijn pieken voor klimmers van ieder niveau. De professionals kunnen zich onder leiding van professionele gidsen wagen aan de loodrechte wanden.

4. Een tour door Toscane in een Fiat 500 © iStockphoto

Een nostalgische manier om van het moois en lekkers dat Toscane te boieden heeft te genieten. De tour van 500 Touring Club begint in Firenze gevolgd door een 45 minuten durende rit door de heuvels en een wijnproeverij in een kasteel in de Chianti regio.

5. Wandelen in de Abruzzen © iStockphoto

Tijdens een wandeling van Hedonistic Hiking ontdek je deze bergachtige omgeving ten oosten van Rome met zijn steile pieken, verborgen dorpjes en wilde dieren waaronder wolven, beren en wilde zwijnen.

6. Tour op de motor © REUTERS

Motorliefhebbers kunnen met een tour van Motor Cycle Tours Italy vijf dagen op de weg rondrijden en zich dan nog eens een dag uitleven op het beroemde Mugello circuit in Toscan.

7. Skydiven bij de Amalfi kust © iStockphoto

Heb je al gezwommen in de wateren van de Amalfi kust en er gewandeld, dan zie je dit prachtige deel van Italie op een heel andere manier vanuit de lucht. Tijdens een vijfdaagse cursus kan je hier leren skydiven.

8. Varen in een speedboat op het Como meer © iStockphoto

Waan je George Clooney tijdens een rit in een speedboat op het Como meer. Bij My Sailing Week kan je ook zeiltochten of een gastornomische cruise op het meer maken.

9. Wandelen van Palermo naar Taormina op Sicilie © Zoonar, Dream, Shutter, Fotolia,

Tijdens een veertiendaagse wandeltour op Sicilie van Palermo naar Taormina van Sicilian Experience wandel je langs de kust, door de bergen en door de historisch stadjes.

10. Tuinentocht in Toscane © iStockphoto

Een reis van Hidden Italy laat je gedurende twee weken kennismaken met de mooiste tuinen, nationale parken en een biodynamische boerderij in Toscane.