Dit zijn volgens Tripadvisor dé trending bestemmingen voor 2018

Dit zijn volgens Tripadvisor dé trending bestemmingen voor 2018
White sand tropical beach with clear turquoise lagoon water, Kabira Bay, Ishigaki Island National Park of the Yaeyama Islands, Okinawa, Japan © Getty Images/iStockphoto

Volgens Tripadvisor is het weinig bekende Japanse eiland Ishigaki de trending bestemming van 2018. Hoe bepaalt Tripadvisor dat? Ze gebruiken daarvoor een algoritme dat aan de hand van de miljoenen beoordelingen van reizigers de bestemmingen eruit pikt die positieve feedback krijgen over accommodatie, restaurants en bezienswaardigheden en waarvoor het aantal boekingen het sterktst groeit.

Lees ook: Elf spectaculaire plaatsen voor een avontuurlijke outdoor vakantie

1. Ishigaki Island in Japan © Getty Images/iStockphoto

Het water rondom dit tropisch ogende eiland is diepblauw. Beperk je bezoek dan ook niet tot een strandvakantie, maar maak ook een tochtje in een boot met een glazen bodem om het kleurrijke koraal te bewonderen of ga snorkelen of duiken om het van dichtbij te bekijken.

Ishigaki © Getty Images/iStockphoto

Het bergachtige binnenland van Ishigaki is dichtbegroeid met palmbomen en mangrovebossen onderbroken door watervallen en riviertjes waar je op kan kajakken.

Ishigaki © Getty Images/iStockphoto

2. Kapaa, Hawaii © Bob Linsdell, Wikicommons

Het stadje Kapaa ligt op het vulkanische eiland Kauai. Het is geliefd om het Kinipopo Shopping Village waar je uren kan rondstruinen in kleine souvenirwinkeltjes, maar ook om de dramatische ligging aan de voet van de Nounou berg.

Kapaa © Heath Cajandig, Wikicommons

Kapaa © Bob Linsdell, Wikicommons

3. Nairobi, Kenia © Getty Images/iStockphoto

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi kan je overdag een safari maken in de natuur en 's avonds het nachtleven induiken.

Nairobi © Getty Images/iStockphoto

Nairobi © Getty Images/iStockphoto

4. Halifax, Canada © Getty Images/iStockphoto

Het oude centrum van havenstad Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia, is rijk aan historie en gemakkelijk te voet te verkennen.

Halifax © Getty Images/iStockphoto

Halifax © Getty Images

5. Gdansk, Polen © Getty Images/iStockphoto

Hanzestad Gdansk behoort tot de mooiste steden in Polen en speelde een cruciale rol in de geschiedenis van Polen. Zo ontstond hier de Solidarnosc beweging die zorgde voor het einde van het communisme in Polen.

Gdansk © Getty Images/iStockphoto

Gdansk © Getty Images/iStockphoto

6. San Jose, Costa Rica. © Getty Images

De altijd bruisende stad San Jose is rijk aan Victoriaanse en koloniale huizen en andere historische gebouwen. Het is wel een stad die je niet meteen inpakt. Je moet San Jose wat beter leren kennen om de charmes te ontdekken.

San Jose © Getty Images

San Jose © Getty Images/iStockphoto

7. Riga, Letland © Getty Images/iStockphoto

In Riga vind je een eclectische mix van de traditionele Letse cultuur en invloeden van alle landen die de dienst uitgemaakt hebben in de stad. Riga staat ook bekend om de vele kleurrijke Jugendstil gebouwen.

Riga © Getty Images/iStockphoto

Riga © Getty Images/iStockphoto

8. Rovinj, Kroatie © Getty Images/iStockphoto

Dit op een schiereiland gelegen stadje behoort tot de mooiste in Kroatie: een wirwar van smalle middeleeuwse straatjes die omhoog lopen naar de blikvanger van het eiland, de St. Eufemija kerk.

Rovinj © Getty Images/iStockphoto

Rovinj © Getty Images/iStockphoto

8. Nerja in Andalusie, Spanje © Getty Images/iStockphoto

Het witte stadje Nerja ligt op een schitterende locatie op een rotsplateau boven zee. Bovendien vind je hier de mooiste stranden langs de Costa del Sol.

Nerja © Getty Images/iStockphoto

Nerja © Getty Images/iStockphoto

10. Casablanca, Marokko © Getty Images/iStockphoto

In Casablanca vind je een mengeling van een moderne, kosmopolitische stad en een traditionele medina. De voormalige Franse koloniale stad wordt nog niet drukbezocht door toeristen.

Casablanca © Getty Images/iStockphoto

Casablanca © Getty Images/iStockphoto