De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas mag zich volgens AirlineRatings voor het derde jaar op rij de veiligste ter wereld noemen. Qantas loopt voortdurend voorop wanneer het gaat om innovatie en initiatieven om de luchtvaart nog veiliger te maken. Sinds het begin van de Jet Age (eind jaren veertig van de vorige eeuw) vonden er geen dodelijke incidenten plaats bij Qantas.

Ook deze 19 luchtvaartmaatschappijen (in alfabetische volgorde) scoren goed qua veiligheid en innovatie:

Air New Zealand

Alaska Airlines

All Nippon Airlines

American Airlines

Cathay Pacific Airways

Emirates

Etihad Airways

EVA Air

Finnair

Hawaiian Airlines

Japan Airlines

KLM

Lufthansa

Scandinavian Airline System

Singapore Airlines

Swiss

United Airlines

Virgin Atlantic

Virgin Australia

Lagekostenmaatschappijen

AirlineRatings keek dit jaar ook naar lagekostenmaatschappijen. Sommige scoren erg slecht, maar deze tien scoren uitstekend wanneer het gaat om veiligheid en voldoen aan de strenge normen van de International Air Transport Association Operational Safety Audit (IOSA).

Aer Lingus

Flybe

HK Express

Jetblue

Jetstar Australia

Thomas Cook

TUI Fly

Virgin America

Volaris

Westjet

2015: veilig vliegjaar

Alhoewel er vorig jaar verschillende ongelukken plaatsvonden met vliegtuigen waaronder de opzettelijke crash van het German Wings toestel in Spanje, was 2015 toch een erg veilig jaar. Er vonden 16 incidenten plaats met in totaal 560 doden. Ter vergelijking: in 2014 waren er 21 incidenten met 986 doden.

De veiligheid is de laatste vijftig jaar met sprongen vooruit gegaan. In 2015 vonden er 34 miljoen vluchten met 3,6 miljard passagiers plaats waarbij 560 doden vielen. Vijftig jaar eerder namen slechts 141 miljoen passagiers het vliegtuig (zo'n vijf procent van het huidige aantal) en vielen er 1.597 doden te betreuren. (MS)

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas mag zich volgens AirlineRatings voor het derde jaar op rij de veiligste ter wereld noemen. Qantas loopt voortdurend voorop wanneer het gaat om innovatie en initiatieven om de luchtvaart nog veiliger te maken. Sinds het begin van de Jet Age (eind jaren veertig van de vorige eeuw) vonden er geen dodelijke incidenten plaats bij Qantas.Ook deze 19 luchtvaartmaatschappijen (in alfabetische volgorde) scoren goed qua veiligheid en innovatie:Air New ZealandAlaska AirlinesAll Nippon AirlinesAmerican AirlinesCathay Pacific AirwaysEmiratesEtihad AirwaysEVA AirFinnairHawaiian AirlinesJapan AirlinesKLMLufthansaScandinavian Airline SystemSingapore AirlinesSwissUnited AirlinesVirgin AtlanticVirgin AustraliaLagekostenmaatschappijenAirlineRatings keek dit jaar ook naar lagekostenmaatschappijen. Sommige scoren erg slecht, maar deze tien scoren uitstekend wanneer het gaat om veiligheid en voldoen aan de strenge normen van de International Air Transport Association Operational Safety Audit (IOSA).Aer LingusFlybeHK ExpressJetblueJetstar AustraliaThomas CookTUI FlyVirgin AmericaVolarisWestjet2015: veilig vliegjaarAlhoewel er vorig jaar verschillende ongelukken plaatsvonden met vliegtuigen waaronder de opzettelijke crash van het German Wings toestel in Spanje, was 2015 toch een erg veilig jaar. Er vonden 16 incidenten plaats met in totaal 560 doden. Ter vergelijking: in 2014 waren er 21 incidenten met 986 doden. De veiligheid is de laatste vijftig jaar met sprongen vooruit gegaan. In 2015 vonden er 34 miljoen vluchten met 3,6 miljard passagiers plaats waarbij 560 doden vielen. Vijftig jaar eerder namen slechts 141 miljoen passagiers het vliegtuig (zo'n vijf procent van het huidige aantal) en vielen er 1.597 doden te betreuren. (MS)