Dit zijn de tien regio's die je volgens Lonely Planet in 2018 bezoeken

Dit zijn de tien regio's die je volgens Lonely Planet in 2018 bezoeken
© iStockphoto

1. Belfast en de Causeway Coast in Noord-Ierland © iStockphoto

Nog niet zo heel lang geleden leek Belfast wel een belegerde stad en beheersten religieuze conflicten het dagelijkse leven. Maar die tijden zijn lang voorbij. Nu loop je van de ene naar de andere hippe wijk met een grote keuze aan eettentjes, bars en winkeltjes. Grote trekpleister is het Titanic Museum.

Belfast en de Causeway Coast © iStockphoto

Vlakbij Belfast ligt de Causeway Coast met zijn tijdloos mooie rotsformaties en vergezichten.

2. Alaska in de VS © iStockphoto

Op weinig plaatsen komen avonturiers zo aan hun trekken als in Alaska: eindeloze zomerdagen, walvissen die gracieus voorbij zwemmen, tijdens een wandeling oog in oog staan met een grizzly of eland, wandelen over het knisperende blauwe ijs van een gletsjer en ontdekken waarom de goudzoekers hier hun geluk kwamen beproeven.

Alaska © iStockphoto

Gudrun Van den Branden en Rob Vijverman van Wild Alaska geven veel meer tips en unieke ervaringen over de Last Frontier.

3. Julische Alpen in Slovenië © iStockphoto

De schoonheid van de Julische Alpen doet totaal niet onder voor de Franse of Zwitserse Alpen, maar het is er wel een stuk rustiger. Tweederde van het gebied wordt beschermd in het national park Triglav en dat zorgt ervoor dat er niet te veel wordt gebouwd en ontwikkeld.

Julische Alpen © iStockphoto

4. Languedoc-Roussillon in Frankrijk © iStockphoto

De Provence en Côte d'Azur trekken in het zuiden van Frankrijk altijd verreweg de meeste aandacht en bezoekers. Tijd om de Languedoc-Roussillon eens in te schijnwerpers te zetten. Het gebied heeft alles wat dit deel van Frankrijk zo aantrekkelijk maakt plus heerlijk eten, goede wijnen en binnenkort twee nieuwe musea.

Languedoc-Roussillon © iStockphoto

5. Kii Peninsula in Japan © iStockphoto

Deze regio ligt iets ten zuiden van de toeristische trekpleisters Osaka en Kyoto en heeft alles te bieden wat Japan bijzonder maakt: eeuwenoude Shinto heiligdommen, boeddhistische tempels, warmwaterbronnen, een schitterende natuur, een traditionele cultuur en toch weinig toeristen.

Kii Peninsula © iStockphoto

6. Eolische Eilanden in Italië © iStockphoto

Deze zeven eilanden voor de kust van Zuid-Italië zijn tot nu toe altijd een beetje 'off the beaten track' gebleven, maar door de prachtige ligging in de Tyrreense Zee, de vulkanische ladnschappen en zwarte stranden zal daar waarschijnlijk snel verandering in komen.

Eolische Eilanden © iStockphoto

7. Het zuiden van de VS: Atlanta © iStockphoto

In 2018 is het vijftig jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. Zijn geboorteplaats in Atlanta krijgt voor die gelegenheid een opknapbeurt en in het motel waar hij werd doorgeschoten - nu het National Civil Rights Museum - staan het hele jaar activiteiten gepland.

Het zuiden van de VS: Montgomery © iStockphoto

In Montgomery, Alabama komt een Memorial to Peace and Justice, een indrukwekkend kunstwerk om de slachtoffers van de lynchpartijen in het zuiden van de Verenigde Staten te herdenken.

Het zuiden van de Verenigde Staten: New Orleans © iStockphoto

En er is nog een andere reden om naar het zuidelijke deel van de VS te trekken: New Orleans bestaat in 2018 driehonderd jaar. Reden voor een verjaardagsfeest dat een jaar lang duurt.

8. Lahaul en Spiti in India © iStockphoto

Houd je van hoge bergen, weidse landschappen, eeuwenoude mysterieuze kloosters en achterafweggetjes? Dan ben je in dit spectaculaire deel van India aan het juiste adres. Het gebied trekt nog weinig bezoekers omdat de meeste toeristen meteen doorreizen naar het veel bekendere Ladakh.

Lahaul en Spiti © iStockphoto

9. Bahia in Brazilië © iStockphoto

Het tropische paradijs Bahia is de geboorteplaats van de Afro-Braziliaanse cultuur. En dit gebied met schitterende stranden, koraalriffen, watervallen en het Parque Nacional da Chapada Diamantina is nu beter toegankelijk voor toeristen omdat de hoofdstad Salvador een facelift heeft ondergaan.

Bahia: Salvador de Bahia © iStockphoto

10. Los Haitises National Park in de Dominicaanse Republiek © Anton Bielousouv, Wikicommons

Dit nationale park is nog niet zo heel bekend bij toeristen, maar dat zal de komende jaren waarschijnlijk snel veranderen. De faciliteiten en voorzieningen worden nu al verbeterd en uitgebreid. Bezoek het 1375 vierkante meter grote gebied met bergachtige eilandjes en bossen doorkruist door helderblauwe riviertjes nu voordat het er te druk wordt.

Los Haitises National Park © Anton Bielousouv, Wikicommons