Deze plaatsen moet je volgens Lonely Planet in de Verenigde Staten bezoeken in 2018

Deze plaatsen moet je volgens Lonely Planet in de Verenigde Staten bezoeken in 2018
© Getty Images/iStockphoto

1. Redwood Coast in Californie © Getty Images/iStockphoto

Langs de kust van Californie groeien tweeduizend jaar oude Redwood bomen. Sommige daarvan zijn even hoog als een flatgebouw van twintig verdiepingen. Het is onmogelijk om deze reuzen op film of foto vast te leggen. Daarom moet je dit uitzonderlijke gebied zelf bezoeken.

Redwood Coast © Getty Images/iStockphoto

Redwood Coast © Getty Images/iStockphoto

2. Boise in Idaho © Getty Images/iStockphoto

Een actieve kunstscene, prijswinnende wijnmakers en bierbrouwers en een schitterende omgeving: genoeg redenen om Boise in 2018 te bezoeken.

Boise © Getty Images

3. Chattanooga in Tennessee © Getty Images/iStockphoto

Ook Chattanooga heeft het allebei: een bruisend centrum en een prachtige omgeving. De stad kreeg onlangs een grondige onknapbeurt waaronder de transformatie van het oude station in een uitgaanscentrum inclusief een gitaarmuseum van wereldklasse.

Chattanooga © Getty Images/iStockphoto

4. Florida's Space Coast © Getty Images

Ruimtetoerisme is hot, maar niet voor iedereen weggelegd. Ben je zelf niet in de gelegenheid om het universum te gaan verkennen, dan kom je aan de Florida's Space Coast met het Kennedy Space Center en Cape Canaveral aardig in de buurt.

Florida's Space Coast © Getty Images/iStockphoto

5. Cincinnati in Ohio © Getty Images/iStockphoto

In Cincinnati wordt al sinds de negentiende eeuw bier gebrouwen, maar veel van de oude brouwerijen stonden de laatste jaren te verpauperen. Nu zijn ze weer in gebruik genomen en onderdeel van de nieuwe Brewing Heritage Trail. Nog een extra reden om de stad te bezoeken: de Music Hall bestaat 140 jaar en werd volledig vernieuwd.

Cincinnati © Getty Images

6. Midcoast, Maine © Getty Images/iStockphoto

Ongeveer negentig procent van Maine is bebost: een overvloed aan outdoor mogelijkheden dus. Maar aan de kust vind je ook heerlijke restaurants, maritieme musea, kleine brouwerijen en artistieke stadjes.

Midcoast, Maine © Getty Images/iStockphoto

7. Richmond in Virginia © Getty Images/iStockphoto

Richmond is nog zo'n stad die aan een heropleving bezig is. Muurschilderingen, innovatieve tentoonstellingen en musea brengen kleur in het centrum en de James River is het sportieve hart van de stad. Je kan er raften of langs de oever een lange fiets- of wandeltocht maken.

Richmond © Getty Images/iStockphoto

8. Kentucky Bourbon Country © Getty Images/iStockphoto

Kentucky staat bekend om het glooiende landschap, statige paardenboerderijen en vooral de Bourbon. Je kan de distilleerderijen bezoeken, Bourbon proeven en op Bourbon gebaseerde menu's uitproberen in uitstekende restaurants.

Kentucky Bourbon Country © Getty Images/iStockphoto

9. Minneapolis in Minnesota © Getty Images/iStockphoto

Minneapolis staat zowel op het lijstje van de meest leefbare steden en van de meest betaalbare steden in de VS en toch blijft de stad ondergewaardeerd. Maar met nieuwe kunst- en lichtinstallaties, een makeover van het Target Center (basketballstadion) en van de Minneapolis Sculpture Garden moet daar verandering in komen.

Minneapolis © Getty Images

10. Het zuidoosten van Utah © Getty Images/iStockphoto

Arches National Park, Capitol Reef, Monument Valley, Hovenweep.... stuk voor stuk schitterende natuurgebieden waar ook nog de nodige archeologische sites te vinden zijn. Ook Bears Ears National Monument is zo'n uniek gebied, maar helaas sinds kort niet meer beschermd waardoor bedrijven er onder andere naar olie mogen gaan boren.

Zuidoosten van Utah © Getty Images/iStockphoto