De tien mooiste natuurgebieden in Duitsland

De tien mooiste natuurgebieden in Duitsland
© iStockphoto

(Via Travelbook/MS)

1. Partnachklamm bij Garmisch-Partenkirchen in Beieren © iStockphoto

De Partnachklamm is een 700 meter lange, op sommige plaatsen 80 meter diepe kloof, uitgeslepen door het Partnach rivierje. Het licht, de verschillende kleuren en het blauwe water dat zich een weg baant tussen de rotsen vormen samen een prachtig schouwspel.

Partnachklamm © iStockphoto

2. Konigssee bij Berchtesgaden in Beieren © iStockphoto

Dit helderblauwe meer ligt ingeklemd tussen twee bergketens waardoor het wel aan een fjord doet denken. Breng er ook een bezoekje aan het bedevaartskerkje St. Bartoloma. Aan de zuidkant ligt nog een spectaculaire verrassing: Duitslands hoogste waterval stort zich daar 470 meter in de diepte.

Konigssee © iStockphoto

3. Zugspitze bij Garmisch-Partenkirchen in Beieren © iStockphoto

De Zugspitze is met 2.962 meter de hoogste berg in Duitsland. Het uitzicht - bij mooi weer - naar alle kanten is fenomenaal. Gelukkig voor de niet-wandelaars kan je er ook met een kabelbaan naar boven.

Zugspitze © iStockphoto

4. Merkurberg bij Baden Baden in Baden-Wurttemberg © A. Savin, Wikicommons

De 700 meter hoge Merkurberg ligt vlakbij het kuuroord Baden Baden. Je kan er wandelen of fietsen en op de top een hapje/drankje nuttigen in een gezellig restaurant en naar de top van de 23 meter uitkijktoren wandelen met als beloning een prachtig uitzicht over het stadje, het Murgtal en de Vogezen.

Merkurberg © A. Savin, Wikicommons

5. Elbesandsteingebirge in Sachsen © Andreas Trepte, www.photo-natur.de

Dit gebergte ligt in het grensgebied tussen Duitsland en Tsjechie. De merkwaardige rotsformaties lijken, vooral wanneer er mist tussen hangt, zo het decor te vormen voor een sprookjesverhaal.

Elbesandsteingebirge © Thomas Wolf, www.foto-tw.de (CC BY-SA3.0 DE)

6. Ellenbogen op Insel Sylt, Schleswig-Holstein © iStockphoto

Insel Sylt ligt in het noorden van Duitsland. De Ellenbogen is een schiereiland met mooie duinen, een vuurtoren en een aan de natuur overgelaten, beschermd drie kilometer lang strand.

Ellenbogen © iStockphoto

7. Breitachklamm bij Oberstdorf in Beieren © iStockphoto

De 2,5 kilometer lange Breitachklamm is met een diepte van 150 meter de diepste kloof in Midden-Europa. Het pad dat er doorheen loopt is goed begaanbaar en daarom ook geschikt voor kinderen.

Breitachklamm © iStockphoto

8. Helgoland in Schleswig-Holstein © iStockphoto

Met de steile kliffen en Lange Anna (een boven de zee uitstekende rode rotskust) heeft het eiland Helgoland al veel spectaculairs te bieden. Maar de kegelrobben (grijze zeehonden) die hier sinds de jaren negentig geregeld aan land komen, maken een bezoekje helemaal bijzonder. In de winter liggen ze met hun jongen op het strand en in de zomer krijgen ze gezelschap van andere soorten zeehonden die je allemaal van dichtbij kan waarnemen.

Helgoland © iStockphoto

9. Tegernsee in Beieren © iStockphoto

Het helderblauwe water van dit romantisch gelegen meer vormt een mooi contrast met de groene omgeving. Het meer biedt veel watersportmogelijkheden en er omheen kan je mooi wandelen en fietsen.

Tegernsee © iStockphoto

10. Saarschleife bij Mettlach in Saarland © iStockphoto

De rivier Saar heeft er miljoenen jaren over gedaan om zich een weg te banen door dit kwartsgebied. Er is daardoor een mooi landschap ontstaan waar de Saar zich in de vorm van een hoefijzer doorheen slingert.

Saarschleife © iStockphoto