1. Blood Falls, Antarctica

Het ijs van de gletsjer kleurt rood door zwavel etende bacteriën.

2. Las Pozas, Mexico

Surrealistische tuinen in het regenwoud van Xilitla, aangelegd door de Schot Edward James.

3. Oog van de Sahara, Mauritanië

Een enorme cirkel in de woestijn bij het stadje Ouadane dat enkel zichtbaar is vanuit de lucht. Niet veroorzaakt door buitenaardse wezens, maar door erosie.

4. Göreme National Park, Turkije

De vreemde rotsformaties in dit park dienen al 2000 jaar als huizen, kerken en scholen. Sommige rotsen zijn ingericht als geitenstal, in andere vind je de luxe die niet zou misstaan in een New Yorks appartement.

5. Socotra archipel, Jemen

De Socotra archipel ligt al 100 miljoen jaar geïsoleerd tussen de Rode Zee en de Indische Oceaan. De natuur heeft zich hier op allerlei vreemde manieren ontwikkeld: bomen met sap zo rood als bloed en bomen in de vorm van een fles.

6. Deur naar de hel, Turkmenistan

In 1971 stuitten geologen in de Karakum woestijn op een enorme grot gevuld met gas. Ze steken het gas aan - in de verwachting dat het een weekje zal branden - om te voorkomen dat het dichtbijgelegen dorp er last van krijgt. Nu, veertig jaar later, brandt het nog altijd.

7. Chapel of the Holy Cross, Arizona

Een kerk volledig geïntegreerd in de rode rotsen rond het mystieke stadje Sedona.

8. Mount Sanqingshan National Park, China

De grillig gevormde bergen lijken hier te drijven omdat de basis altijd gehuld is in een dikke mist en daardoor onzichtbaar.

9. Arches National Park, Utah

In de woestijn boven de Grand Canyon staan deze vreemde bogen die ieder moment om lijken te kunnen vallen.

10. Neft DaÅları, Azerbeidzjan

Vijftig kilometer voor de kust ligt dit olieboorplatform dat ook Oil Rocks wordt genoemd. Aanvankelijk zou er enkel een weg boven de zee gebouwd worden, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een volledige stad met huizen, scholen, winkels en andere voorzieningen met 5000 inwoners.

Bron: Travel and Leisure

1. Blood Falls, Antarctica Het ijs van de gletsjer kleurt rood door zwavel etende bacteriën. 2. Las Pozas, Mexico Surrealistische tuinen in het regenwoud van Xilitla, aangelegd door de Schot Edward James.3. Oog van de Sahara, Mauritanië Een enorme cirkel in de woestijn bij het stadje Ouadane dat enkel zichtbaar is vanuit de lucht. Niet veroorzaakt door buitenaardse wezens, maar door erosie. 4. Göreme National Park, Turkije De vreemde rotsformaties in dit park dienen al 2000 jaar als huizen, kerken en scholen. Sommige rotsen zijn ingericht als geitenstal, in andere vind je de luxe die niet zou misstaan in een New Yorks appartement.5. Socotra archipel, Jemen De Socotra archipel ligt al 100 miljoen jaar geïsoleerd tussen de Rode Zee en de Indische Oceaan. De natuur heeft zich hier op allerlei vreemde manieren ontwikkeld: bomen met sap zo rood als bloed en bomen in de vorm van een fles.6. Deur naar de hel, Turkmenistan In 1971 stuitten geologen in de Karakum woestijn op een enorme grot gevuld met gas. Ze steken het gas aan - in de verwachting dat het een weekje zal branden - om te voorkomen dat het dichtbijgelegen dorp er last van krijgt. Nu, veertig jaar later, brandt het nog altijd.7. Chapel of the Holy Cross, Arizona Een kerk volledig geïntegreerd in de rode rotsen rond het mystieke stadje Sedona.8. Mount Sanqingshan National Park, China De grillig gevormde bergen lijken hier te drijven omdat de basis altijd gehuld is in een dikke mist en daardoor onzichtbaar.9. Arches National Park, Utah In de woestijn boven de Grand Canyon staan deze vreemde bogen die ieder moment om lijken te kunnen vallen.10. Neft DaÅları, Azerbeidzjan Vijftig kilometer voor de kust ligt dit olieboorplatform dat ook Oil Rocks wordt genoemd. Aanvankelijk zou er enkel een weg boven de zee gebouwd worden, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een volledige stad met huizen, scholen, winkels en andere voorzieningen met 5000 inwoners. Bron: Travel and Leisure