Wenen is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de meest leefbare stad ter wereld. Bagdad eindigt op de laatste plaats.

De leef kwaliteit in Brussel is niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van mondiaal outsourcing bedrijf Mercer. Europese steden domineren de top 25 op de ranglijst. Brussel staat op de 22ste plaats. Wenen scoort al voor de derde keer het best, Bagdad het slechtst.

De ranglijst van 2012 vertoont weinig dramatische veranderingen. Brussel handhaaft haar positie en doet het met een 22ste plaats niet slecht. Qua infrastructuur is er wel ruimte voor verbetering; daar eindigt de hoofdstad wereldwijd als 42ste.

Mercer onderzocht de leef kwaliteit in 221 wereldsteden. Het resultaat wordt bepaald door 39 factoren. Onder meer de beschikbaarheid van internationale scholen, geschikte woonruimte en voldoende recreatiemogelijkheden spelen een rol. De mate waarin een stad die zaken goed op orde heeft, bepaalt de plaats in de ranglijst.

Wereldwijd zijn er volgens Mercer ontwikkelingen die de index de komende jaren kunnen beïnvloeden. In Europa zal de economische malaise een negatieve impact hebben. De politieke onrust in Azië en het gebrek aan goed uitgebouwde openbare diensten zal eveneens de score negatief beïnvloeden.

Landen in Zuid- en Centraal-Amerika zijn druk bezig om de infrastructuur te verbeteren, maar de positieve impact hiervan zal worden afgezwakt door oplopende criminaliteit, politieke onrust en het grote gevaar voor natuurrampen. (Belga/MS)

Wenen is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot de meest leefbare stad ter wereld. Bagdad eindigt op de laatste plaats. De leef kwaliteit in Brussel is niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek van mondiaal outsourcing bedrijf Mercer. Europese steden domineren de top 25 op de ranglijst. Brussel staat op de 22ste plaats. Wenen scoort al voor de derde keer het best, Bagdad het slechtst. De ranglijst van 2012 vertoont weinig dramatische veranderingen. Brussel handhaaft haar positie en doet het met een 22ste plaats niet slecht. Qua infrastructuur is er wel ruimte voor verbetering; daar eindigt de hoofdstad wereldwijd als 42ste. Mercer onderzocht de leef kwaliteit in 221 wereldsteden. Het resultaat wordt bepaald door 39 factoren. Onder meer de beschikbaarheid van internationale scholen, geschikte woonruimte en voldoende recreatiemogelijkheden spelen een rol. De mate waarin een stad die zaken goed op orde heeft, bepaalt de plaats in de ranglijst. Wereldwijd zijn er volgens Mercer ontwikkelingen die de index de komende jaren kunnen beïnvloeden. In Europa zal de economische malaise een negatieve impact hebben. De politieke onrust in Azië en het gebrek aan goed uitgebouwde openbare diensten zal eveneens de score negatief beïnvloeden. Landen in Zuid- en Centraal-Amerika zijn druk bezig om de infrastructuur te verbeteren, maar de positieve impact hiervan zal worden afgezwakt door oplopende criminaliteit, politieke onrust en het grote gevaar voor natuurrampen. (Belga/MS)