De 10 gevaarlijkste stranden

De 10 gevaarlijkste stranden
© iStockphoto

(Weather.com/MS)

1. Stranden langs de Amazone rivier in Zuid-Amerika © iStockphoto

In geen enkele rivier is zoveel leven te vinden als in de Amazone. Helaas ook veel levende wezens die een zwempartij verre van aangenaam maken zoals piranha's, anaconda's, sidderalen.....

Amazone © iStockphoto

Amazone © iStockphoto

2. Chowpatty Beach in Mumbai, India © iStockphoto

Dit strand bij de enorme stad Mumbai is het meest vervuilde ter wereld. Je kan hier om die reden dan ook niet in de zee zwemmen. Het strand ligt vol troep dat gedumpt werd door schepen en aanspoelt aan land. Afval en vies water uit Mumbai worden dan weer rechtstreeks in de zee gegooid.

Chowpatty Beach © REUTERS

Chowpatty Beach © REUTERS

3. Fraser Island in Australie © iStockphoto

Op en rond dit idyllische eiland (het grootste zandeiland ter wereld) liggen meerdere gevaren op de loer. Sterke getijdenstromen, haaien en kwallen in het water en gevaarlijke dieren zoals krokodillen, dodelijk giftige spinnen en dingo's die soms kleine kinderen aanvallen op het vasteland.

Fraser Island © iStockphoto

Fraser Island © iStockphoto

4. Gansbaai in Zuid-Afrika © s9-4pr, Wikicommons

Gansbaai wordt wel de 'Great White Shark Capital of the World' genoemd. Grote witte haaien komen af op de 60.000 zeehonden die in een smalle waterstrook tussen Dyer Island en Geyser Rock leven. Vanaf het land is het een mooi schouwspel en zelfs vanuit het water kan je gevaarlijke dieren van dichtbij bekijken, maar dan wel vanuit een haaienkooi.

Gansbaai © iStockphoto

Gansbaai © iStockphoto

5. Hanakapiai Beach in Hawaii © iStockphoto

Dit is een van de gevaarlijkste stranden ter wereld om te zwemmen in verband met de zeer sterke getijdenstromen die al heel wat mensen de zee in gesleurd hebben. Volgens The Telegraph zouden er de laatste jaren al 83 mensen verdronken zijn.

Hanakapiai Beach © Jeff Kubina, Wikicommons

Hanakapiai Beach © Tom Burke, Wikicommons

6. Black Sand Beaches bij Kilauea, Hawaii © iStockphoto

Deze zwarte stranden in Volcanoes National Park zijn weliswaar prachtig, maar ook gevaarijk. Het strand ligt pal naast de Mount Kilauea, de actiefste vulkaan ter wereld die al sinds 1983 onafgebroken gloeiendhete lava de oceaan in spuwt.

Black Sand Beaches © iStockphoto

Black Sand Beaches © iStockphoto

7. Stranden in Northern Territory in Australie © iStockphoto

Voor de kust van dit deel van Australie leven grote groepen transparante kubuskwallen, de giftigste kwallen die er bestaan. Ze hebben 60 tentakels die bijna twee meter lang kunnen worden. Hun beet is zo pijnlijk dat veel mensen al overlijden aan een hartstilstand voordat ze naar de kant kunnen zwemmen. Anderen overlijden wanneer er bij het verwijderen van de tentakel uit het lichaam dodelijk gif vrijkomt.

Northern Territory © iStockphoto

Northern Territory © iStockphoto

8. New Smyrna Beach in Florida © Rae K. Hauck, Wikicommons

Net als Gansbaai heeft ook dit strand een slechte reputatie als het om haaien gaat. Met 238 aanvallen door haaien staat het zelfs in het Guinness Book of World Records vermeld als Shark Attack Capital of the World.

New Smyrna Beach © Gavin Baker, Wikicommons

New Smyrna Beach © iStockphoto

9. Cape Tribulation in Australie © iStockphoto

Dit eiland in het noorden van Queensland ziet er op het eerste gezicht alleen maar uit als de hemel op aarde, maar in het gebied leven kwallen, giftige slangen, krokodillen en kasuarissen. Kasuarissen zijn grote, aan emoes verwante niet-vliegende vogels die behoorlijk agressief kunnen worden wanneer ze geprovoceerd worden.

Cape Tribulation © Tydenet, Wikicommons

Cape Tribulation © iStockphoto

10. Playa Zipolite in Mexico © iStockphoto

Dit strand draagt als bijnaam Playa de los Muertos (Strand van de Dood). Het is weliswaar razend populair bij backpackers en nudisten, maar ook gevreesd om de levensgevaarlijke getijdenstromen.

Playa Zipolite © iStockphoto

Playa Zipolite © iStockphoto