22 bestemmingen in opkomst

22 bestemmingen in opkomst
© iStockphoto

TripAdvisor en Business Insider maakten een overzicht van bestemmingen die het afgelopen jaar opeens veel meer toeristen trokken of die de komende jaren ontdekt zullen gaan worden door meer reizigers.

1. Tulum in Mexico © iStockphoto

Tulum is een oude Mayastad op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. De eeuwenoude tempels werden gebouwd op kliffen die uitsteken boven de oceaan. Het aantal toeristen naar Tulum groeide het afgelopen jaar met maar liefst 74 procent.

2. Cartagena in Colombia © iStockphoto

Cartagena wordt wel de koningin van de Caribische kust genoemd. Het oude ommuurde centrum van deze Colombiaanse stad met zijn kronkelige straatjes, kleurrijke koloniale gebouwen, imposante kerken en overal bloemen is prachtig.

3. Porto in Portugal © iStockphoto

Lissabon is al jaren een populaire stad voor een citytrip. Toeristen beginnen nu ook Porto, de stad van de port, in rap tempo te ontdekken. Het oude centrum met de smalle steile straatjes en mooie historische gebouwen staat in zijn geheel op de lijst van werelderfgoederen.

4. Gatlinburg in Tennessee © iStockphoto

Gatlinburg is een klein stadje in Tennessee, maar het ligt vlakbij de Great Smoky Mountains, het meest bezochte nationale park in de VS. Ook Dollywood, het door Dolly Parton opgerichte pretpark, ligt in de buurt. De regio staat verder ook bekend om de muziek en het eten.

5. Moskou in Rusland © iStockphoto

Ook al is de verhouding tussen Rusland en veel landen in het westen er de laatste tijd niet beter op geworden, het aantal toeristen naar de hoofdstad Moskou groeit sterk. Het afgelopen jaar kreeg Moskou 27 procent meer toeristen over de vloer dan het jaar ervoor.

6. Brighton in het Verenigd Koninkrijk © iStockphoto

Ook de Britse stad Brighton trok in 2015 veel meer toeristen dan voorgaande jaren. De badplaats is een kleurrijke stad met veel gezichten waar Victoriaanse gebouwen en hedendaagse architectuur samenkomen en mensen van allerlei pluimage naast elkaar leven.

7. New Delhi in India © iStockphoto

In deze drukke chaotische stad leven maar liefst 25 miljoen mensen. Tussen het lawaai en de drukte vind je er een ongelofelijke schat aan sporen van het verleden.

8. Banff in Canada © iStockphoto

Dit prachtige nationale park met zijn felblauwe meren, uitgestrekte bossen en hoge bergen trok het afgelopen jaar 43 procent meer toeristen.

9. Lima in Peru © iStockphoto

De megastad Lima is eigenlijk vele steden in een: moderne wijken langs de kust, oude sloppenwijken, koloniale gebouwen, archeologische sites, mooie musea, heerlijk eten en een dynamisch nachtleven.

10. Foz do Iguaçu in Brazilie en Argentinie © iStockphoto

Verspreid over twee nationale parken liggen 275 woeste watervallen die al lang voordat je ze kan zien, hoorbaar zijn.

11. Glacier Bay National Park in Alaska © iStockphoto

De meest afgelegen gebieden zijn vaak de mooiste en dat geldt zeker voor deze Glacier Bay in Alaska.

12. Japan © iStockphoto

Japan trekt al jaren veel toeristen, maar er zijn nog genoeg plaatsen te vinden die nog niet ontdekt zijn zoals Shikoku eiland.

13. Gabon © iStockphoto

Gabon is een nog onbekend, maar prachtig en veilig land in Afrika. De regering investeert veel in bescherming van de natuur waar onder andere gorilla's en olifanten voorkomen.

14. Guyana © iStockphoto

In de jungles in het binnenland van Guyana leven meer dieren zoals jaguars, luiaards en poema's dan mensen. Toeristen komen er nog nauwelijks.

15. Oeganda © iStockphoto

De helft van alle berggorilla's ter wereld leeft in Bwindi Impenetrable Forest in Oeganda. Ook leven er veel chimpansees en andere dieren temidden van de prachtige Oegandese natuur.

16. Iran © iStockphoto

Iran heeft op politiek vlak misschien niet zo'n goede reputatie, maar de bevolking is enorm gastvrij en behalve de schitterende historische architectuur kan je er ook nog skien in de bergen, zonnen op het strand, luisteren naar eeuwenoude gedichten en proeven van het heerlijke eten.

17. Taiwan © iStockphoto

Taiwan grenst weliswaar aan China, maar het lijkt een andere wereld. Taiwan is niet zo groot, maar heeft alles: een schitterende natuur waar de overheid veel zorg voor draagt, verschillende geloven en culturen die vreedzaam naast elkaar leven, het beste eten in Azie, prachtige architectuur en - anders dan in veel andere landen in dit deel van Azie - is er het bijzonder schoon.

18. Madagascar © iStockphoto

Op dit eiland ten oosten van het Afrikaanse vasteland leven dieren die nergens anders voorkomen, eeuwenoude rituelen zijn er nog springlevend en de natuur is er overweldigend. Bovendien is de politieke stabiliteit, na jaren van onrust, weer aan het terugkeren.

19. Het poolgebied in IJsland, Noorwegen en IJsland © iStockphoto

In het poolgebied betreed je een magische wereld met gletsjers, ijsbergen, watervallen, imposante dieren zoals walrussen en ijsberen, dagen of juist nachten waar nooit een eind aan komt en het dansende noorderlicht.

20. Mongolie © iStockphoto

Reizigers op zoek naar eenzaamheid en nergens eindigende vergezichten, vinden geen betere bestemming dan Mongolie, het land met de minste inwoners per vierkante kilometer. Enkel een yurt of groep nomaden met hun paarden onderbreken af en toe het zicht op de horizon.

21. Papoea Nieuw-Guinea © iStockphoto

In Papoea Nieuw-Guinea vind je een combinatie van regenwouden, nevelige bergen, prachtige stranden, koralen die je duikend of snorkelend kan bekijken en een bijzondere cultuur met kleurrijke rituelen.

22. Kirgizie © iStockphoto

De schitterende bergwereld in Kirgizie is nog onontdekt, toch kan je er makkelijk dagen in rondtrekken terwijl je onderweg de bijzondere Marco Polo schapen tegenkomt en kan overnachten in yurts. Ook de excentrieke hoofdstad Bishkek is een bezienswaardigheid.