10 'untrending' plekjes om te ontdekken

10 'untrending' plekjes om te ontdekken
Syracuse © iStockphoto

Belgen zijn niet avontuurlijk tijdens hun vakantie. Slechts een kleine 5% treedt buiten zijn comfortzone. Ruim 80% bezoekt alleen plekken op wandelafstand van de bestemming. Daartegenover voelt meer dan 60% zich wel gelukkig na een spontane actie. Reden voor Avis - die het onderzoek deed bij ruim 1000 Belgen - voor een site met untrending plekken: minder bekende plaatsen in de buurt van een populaire vakantiebestemming, om zo reizigers eens te doen afwijken van de vakantieplannen.

Een voorproefje:

1. Alcudia bij Palma de Mallorca (Spanje): een historisch stadje in het noorden van Mallorca, met smalle straten en zorgvuldig gerestaureerde middeleeuwse muren.

2. Val d'Elsa bij Pisa (Italië): goed bewaard historisch stadje op een Toscaanse heuvel met een prachtig uitzicht over de omgeving.

3. Bucks County bij Newark (VS): met zijn heuvels, boerderijen en oude stadjes is Bucks County een van de mooiste landschappen van Pennsylvania.

4. Montigny-Le-Tilleul bij Charleroi (België): bezoek het bij de gemeente behorende dorpje Landelies, en maak een wandeling of fietstocht door de pittoreske haven.

5. Bohuslän op de Koster Eilanden bij Göteborg (Zweden): langs de ruige en dramatische kust van Bohuslän liggen kleine kleurrijke vissersdorpjes en rotsachtige eilandjes.

6. Syracuse bij Palermo (Sicilië): geboorteplaats van de wiskundige Archimedes en werelderfgoed vol Griekse geschiedenis, cultuur en architectuur.

7. Køge bij Kopenhagen (Denemarken): een havenstadje met goed bewaarde vakwerkhuizen.

8. Imampa bij Uluru/Ayers Rock (Australië): dit Aboriginal-dorp is een van de meest afgelegen nederzettingen in Australië en ligt 160 km ten oosten van Ayers Rock en 200 km ten zuidwesten van Alice Springs.

9. Mont-Saint-Hilaire bij Montreal (Canada): in deze buitenwijk van Montreal ligt het bekende Musée des Beaux-Arts en het Gault Nature Reserve met meer dan duizend hectare oerbos.

10. Santa Eulària des Riu bij Ibiza Stad (Spanje): een kuststadje met een mooie jachthaven en vestingkerk uit de 15de eeuw en populair bij gezinnen met kinderen en rustzoekers. (MS)

1. Alcudia bij Palma de Mallorca (Spanje) © iStockphoto

Een historisch stadje in het noorden van Mallorca, met smalle straten en zorgvuldig gerestaureerde middeleeuwse muren.

2. Val d'Elsa bij Pisa (Italië) © Robyfra1, Wikicommons

Goed bewaard historisch stadje op een Toscaanse heuvel met een prachtig uitzicht over de omgeving.

3. Bucks County bij Newark (VS) © iStockphoto

Met zijn heuvels, boerderijen en oude stadjes is Bucks County een van de mooiste landschappen van Pennsylvania.

4. Montigny-Le-Tilleul bij Charleroi (België) © Jean-Pol Grandmont, Wikicommons

Bezoek het bij de gemeente behorende dorpje Landelies, en maak een wandeling of fietstocht door de pittoreske haven.

5. Bohuslän op de Koster Eilanden bij Göteborg (Zweden) © iStockphoto

Langs de ruige en dramatische kust van Bohuslän liggen kleine kleurrijke vissersdorpjes en rotsachtige eilandjes.

6. Syracuse bij Palermo (Sicilië) © iStockphoto

Geboorteplaats van de wiskundige Archimedes en werelderfgoed vol Griekse geschiedenis, cultuur en architectuur.

7. Køge bij Kopenhagen (Denemarken) © iStockphoto

Een havenstadje met goed bewaarde vakwerkhuizen.

8. Imanpa bij Uluru/Ayers Rock (Australië) © JennyKS, Wikicommons

Dit Aboriginal-dorp is een van de meest afgelegen nederzettingen in Australië en ligt 160 km ten oosten van Ayers Rock en 200 km ten zuidwesten van Alice Springs.

9. Mont-Saint-Hilaire bij Montreal (Canada) © Wikiabou, Wikicommons

In deze buitenwijk van Montreal ligt het bekende Musée des Beaux-Arts en het Gault Nature Reserve met meer dan duizend hectare oerbos.

10. Santa Eulària des Riu bij Ibiza Stad (Spanje) © iStockphoto

Een kuststadje met een mooie jachthaven en vestingkerk uit de 15de eeuw en populair bij gezinnen met kinderen en rustzoekers.