10 goed bewaarde geheimen in Italië

10 goed bewaarde geheimen in Italië
© iStockphoto

(The Local/MS)

1. Tropea © iStockphoto

Dit stadje in Calabrië in het zuiden van Italië is het favoriete stadje van Zuid-Italianen om de mooie stranden, tegen de rosten aangebode kleurrijke huizen en de tijdloze sfeer.

2. Salina © iStockphoto

Salina is een van de Eolische eilanden bij Sicilië en zonder twijfel het groenste. Het werd bekend toen de film Il Postino er in 1994 werd opgenomen.

3. San Gimignano © iStockphoto

Echt een geheim is dit Toscaanse stadje met zijn 14 torens niet meer, maar het heeft zijn middeleeuwse charme nog altijd weten te bewaren.

4. Selinunte © iStockphoto

Aan de zuidwestkust van Sicilië ligt de Griekse archeologische site Selinunte. Met zijn tempels, acropolis en agoda behoort het tot de mooiste langs de Middellandse Zee.

5. Budelli © iStockphoto

Budelli, een van de La Maddalena eilanden in Sardinië, behoort met zijn zachte roze zandstranden tot de mooiste eilanden in de Middellandse Zee.

6. Santo Stefano di Sessanio © Ra Boe, Wikicommons

Dit kleine stadje in de Abruzzen liep in de 19e eeuw volledig leeg toen er een einde kwam aan de handel in wol. In 2004 kocht Daniele Kihlgren verschillende van de in verval geraakte gebouwen en maakte er een hotel van. Verschillende Italianen volgden dit voorbeeld en knapten de andere huizen op.

7. Castel del Monte © iStockphoto

Het hexagonale Castel del Monte werd gebouwd door keizer Frederik II in de buurt van Bari in Puglia. Volgens Unesco is het een uniek voorbeeld van middeleeuwse militaire architectuur en een succesvolle mix van stijlen uit de klassieke oudheid, het islamitische oosten en de Europese gotiek.

8. Bolzano © iStockphoto

De bergtoppen van de Dolomieten, heerlijk eten, frisse lucht, een charmante stad en een hoge levenskwaliteit.

9. Marettimo © Francesco Crippa, Wikicommons

Marettimo is het meest afgelegen eiland van de Egadi eilanden die ten westen van Sicilië liggen. Het rustige eiland is een prachtige bestemming voor wandelaars en duikers.

10. Portovenere © iStockphoto

Een van de meest schilderachtige plaatsjes in Italië. Samen met de vijf dorpjes van de Cinque Terre staat Portovenere op de Unesco lijst van Werelderfgoederen.