Toon Hermans wandeling in Sittard

© Rob C. Croes, Nationaal Archief Den Haag

Op 17 december 2016 is het 100 jaar geleden dat Toon Hermans geboren werd. Daarom vindt er van 26 augustus t/m 31 december 2016 in Sittard ‘Toon Thuis’ plaats met veel activiteiten rondom Toon Hermans waaronder een unieke Belevings Expo.

Met de Toon Hermans Wandeling wandel je langs bijzondere plekken uit het leven van Toon. Ontdek waar hij zijn eerste optreden gaf, het huis waarin hij is opgegroeid, zijn stamkroeg, de plek op de stadswal waar hij graag met zijn eerste liefde kwam, zijn laatste rustplaats en meer.

De wandelkaart bestaat aan de ene zijde uit een plattegrond waarin alle plekjes zijn ingetekend. Je bepaalt de route van de wandeling daardoor zelf. Op de andere kant van de wandelkaart lees je informatie over die plekjes.enoemd.

Heb je onderweg trek gekregen, dan vind je op de kaart meerdere adresjes voor een hapje en een drankje. Bij Bagels & Beans krijg je op vertoon van de voucher in de wandelkaart 10% korting op de speciale, ambachtelijke ‘Leg neer die bal’, die alleen verkrijgbaar is in Sittard.

Je kan de wandeling ook maken met een gids die nog meer vertelt over Toon Hermans en zijn stad.

De VVV Zuid Limburg heeft een speciale website gemaakt over Toon Hermans. Daar vind je een overzicht van alle activiteiten rondom ‘Toon Thuis’, kan je tickets bestellen voor de Toon Hermans BeleveingsExpo, kan je de Toon Hermans Wandelingkaart bestellen en lees je leuke ‘wist je datjes’ over zijn leven.

De wandelkaart is ook verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkels voor 1,75 euro. Van iedere verkochte kaart wordt 25 cent gedoneerd aan het Toon Hermans Huis in Sittard, dat in 1998 door Toon geopend is. Het Toon Hermans Huis is een ontmoetingsplek voor iedereen die op welke wijze dan ook te maken krijgt met de ziekte kanker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content