Dat heeft Waals minister van Toerisme Paul Furlan (PS) gezegd op een persconferentie in Thuin.

De bezettingsgraad van de verblijven beliep 64,5 pct tijdens de zomer 2013, of een stijging van 8,7 pct ten opzichte van de zomer 2012. Het bezoek van de attracties kende een stijging van 8,9 pct over diezelfde periode.

De gunstige weersomstandigheden van de maanden juli en augustus hebben die goede resultaten in de hand gespeeld, aldus Furlan. Met de toeristische operatoren benadrukte hij het belang van het organiseren van evenementen. De festivals zijn een factor voor het aantrekken van toeristen, wat de politiek rechtvaardigt om financiële steun toe te kennen door de Waalse regering.

In het verblijfstoerisme komt overigens 33 pct uit Vlaanderen, gevolgd door Nederland (26 pct) en Wallonië (20 pct). (Belga/MS)

Dat heeft Waals minister van Toerisme Paul Furlan (PS) gezegd op een persconferentie in Thuin. De bezettingsgraad van de verblijven beliep 64,5 pct tijdens de zomer 2013, of een stijging van 8,7 pct ten opzichte van de zomer 2012. Het bezoek van de attracties kende een stijging van 8,9 pct over diezelfde periode. De gunstige weersomstandigheden van de maanden juli en augustus hebben die goede resultaten in de hand gespeeld, aldus Furlan. Met de toeristische operatoren benadrukte hij het belang van het organiseren van evenementen. De festivals zijn een factor voor het aantrekken van toeristen, wat de politiek rechtvaardigt om financiële steun toe te kennen door de Waalse regering. In het verblijfstoerisme komt overigens 33 pct uit Vlaanderen, gevolgd door Nederland (26 pct) en Wallonië (20 pct). (Belga/MS)