Toeristisch sector van Cyprus haalt voordeel uit onrust in omringende landen

© iStockphoto

De maand juni was een topmaand voor de toeristische sector in Cyprus. ‘De beste junimaand in de geschiedenis van het Cypriotische toerisme, en zelfs de tweede beste maand ooit’, zo klinkt het

Cyprus, dat geldt als één van de veiligere landen in een regio die regelmatig getroffen wordt door terrorisme, mocht een recordaantal van 413.114 toeristen ontvangen in juni. Dat meldt de Cypriotische Organisatie voor Toerisme.

“Het was de beste junimaand in de geschiedenis van het Cypriotische toerisme, en zelfs de tweede beste maand ooit, na juli 2015 (414.527 toeristen)”, verduidelijkte de organisatie. Al vier jaar op rij mag Cyprus, dat omringd is door onrustige landen zoals Turkije, Egypte en Tunesië, telkens meer toeristen verwelkomen. Dit jaar worden in totaal 3 miljoen toeristen verwacht op het eiland, tegenover ongeveer 2,65 miljoen in 2015.

In maart 2013 werd in Cyprus nog een noodplan opgestart ter waarde van 10 miljard euro, om de verbrokkelde economie van het eiland te redden. Sinds 2015 is het land weer aan de beterhand. Voor het eerst in vier jaar kon het land economische groei laten noteren. De toeristische cijfers hebben geen betrekking op het noordelijke deel van Cyprus, dat sinds 1974 bezet wordt door Turkije. (Belga/DB)

Toeristisch sector van Cyprus haalt voordeel uit onrust in omringende landen
© iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content