De directeur hoopt zo de beroemde fresco's van Michelangelo in de kapel beschermen.

De directeur waarschuwt al jaren dat de smog, stofdeeltjes en de stijgende temperaturen die de toeristen met zich meebrengen de kunstwerken in de kapel bedreigen. Elke dag krijgt de Sixtijnse Kapel zo'n 20.000 bezoekers over de vloer.

"We gaan de 100 meter voor de ingang bedekken met tapijten, zodat de mensen hun voeten kunnen vegen. Aan de zijkant van de gang installeren we ventilatoren om het stof uit de kleren van de mensen te zuigen. Ten slotte wordt de temperatuur verlaagd om de lichaamswarmte van de bezoekers te doen dalen", zegt Paolucci.

De aanpassingen worden in 2013 doorgevoerd. De directeur voegt nog toe dat er een nieuwe beeldengalerij wordt ingericht en een paviljoen waarin bezoekers kunnen genieten van een "virtuele rondleiding". (Belga/MS)

De directeur hoopt zo de beroemde fresco's van Michelangelo in de kapel beschermen. De directeur waarschuwt al jaren dat de smog, stofdeeltjes en de stijgende temperaturen die de toeristen met zich meebrengen de kunstwerken in de kapel bedreigen. Elke dag krijgt de Sixtijnse Kapel zo'n 20.000 bezoekers over de vloer. "We gaan de 100 meter voor de ingang bedekken met tapijten, zodat de mensen hun voeten kunnen vegen. Aan de zijkant van de gang installeren we ventilatoren om het stof uit de kleren van de mensen te zuigen. Ten slotte wordt de temperatuur verlaagd om de lichaamswarmte van de bezoekers te doen dalen", zegt Paolucci. De aanpassingen worden in 2013 doorgevoerd. De directeur voegt nog toe dat er een nieuwe beeldengalerij wordt ingericht en een paviljoen waarin bezoekers kunnen genieten van een "virtuele rondleiding". (Belga/MS)