En niet enkel dat. In de zwoele hitte lieten de airco's het woensdag na een grootschalige stroompanne voor de tweede dag op rij afweten. Enkel de grote hotels beschikken over eigen generatoren, die echter maar drie dagen stroom kunnen leveren.

In de kleinere hotels luidt het devies: zweten, 's avonds bij kaarslicht. De Bangkok Post berichtte in haar online-uitgave dat duizenden toeristen het eiland hebben verlaten op zoek naar koelere oorden.

Aanleiding voor de panne was een beschadigde onderzeese elektriciteitskabel, die de eilanden Koh Samui en Phangan met het vasteland verbindt. De exploitant vloog ingenieurs over die met grote haast aan de reparatie werken.

Rond deze periode bevinden zich volgens de Bangkok Post normalerwijze 20.000 toeristen alleen al op Koh Samui. "Alle vluchten, waarmee het eiland kan verlaten worden, zijn volgeboekt", zei Saipayon Somsuk, hoofd van de dienst toerisme, aan de krant. "De batterij van mijn gsm is plat en ik kan ze niet meer opladen". (Belga/MS)

En niet enkel dat. In de zwoele hitte lieten de airco's het woensdag na een grootschalige stroompanne voor de tweede dag op rij afweten. Enkel de grote hotels beschikken over eigen generatoren, die echter maar drie dagen stroom kunnen leveren. In de kleinere hotels luidt het devies: zweten, 's avonds bij kaarslicht. De Bangkok Post berichtte in haar online-uitgave dat duizenden toeristen het eiland hebben verlaten op zoek naar koelere oorden. Aanleiding voor de panne was een beschadigde onderzeese elektriciteitskabel, die de eilanden Koh Samui en Phangan met het vasteland verbindt. De exploitant vloog ingenieurs over die met grote haast aan de reparatie werken. Rond deze periode bevinden zich volgens de Bangkok Post normalerwijze 20.000 toeristen alleen al op Koh Samui. "Alle vluchten, waarmee het eiland kan verlaten worden, zijn volgeboekt", zei Saipayon Somsuk, hoofd van de dienst toerisme, aan de krant. "De batterij van mijn gsm is plat en ik kan ze niet meer opladen". (Belga/MS)