Toeristen vernielen bekende rotsformatie in Noorwegen

© AFP

Onbekenden hebben in het zuidwesten van Noorwegen een toeristische attractie ernstig beschadigd: met de boormachine werd het fallusachtige uitsteeksel van een rots van de rest van de formatie verwijderd.

Wandelaars vonden de drie meter lange steen op de grond. In de omgeving staat de rotsformatie bekend als de Trollpikken, in het Nederlands “de penis van de trol”.

Het ontmannen van de Troll vond plaats op een moment dat de plaatselijke bevolking van Egersund van plan was, de speciale rotsformatie nog meer toeristisch te vermarkten door het aanleggen van een speciaal pas, een parkeerplaats en informatieve borden.

Na de ontdekking is meteen een inzamelactie begonnen om Pikken weer aan Troll te hechten. Op 24 uur tijd werd al bijna 90.000 Noorse kroon (een kleine 10.000 euro) ingezameld. De penistransplantatie zal naar schatting 200.000 kroner (21.000 euro) kosten.

De politie zoekt inmiddels naar de penishakkers om hen aan de tand te voelen. De vandalen riskeren een celstraf van een jaar voor een “ernstige milieumisdaad”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content