Toeristen vallen niet meer voor Italiaanse charmes

De Italiaanse ‘latin lover’ heeft nog maar weinig succes bij de buitenlandse toeristen.

Bijna acht op de tien (vrouwelijke) toeristen valt niet langer voor de vleierij en avances, waarop de reputatie van de Italiaanse verleiders gestoeld is. Dat blijkt uit de resultaten van een peiling bij duizend toeristen door het gastronomische en toeristische magazine Vie del Gusto.

Reden voor de desinteresse? De Italiaanse mannen schuiven steeds meer hun vrouwelijke dan hun mannelijke kant naar voor (57 procent) en hebben hun charme verloren op het gebied van amusement en vrolijkheid (51 procent). De helft (49 procent) van de ondervraagden verwijt de Italiaanse mannen bovendien dat ze zich infantiel gedragen.

Studenten (23 procent), ondernemers (21 procent) en DJ’s en animatoren van vakantiedorpen (17 procent) blijken de harten van buitenlandse toeristen nog wel sneller te laten kloppen. De populariteit van de Italiaanse strandjongens is evenwel in vrije val (11 procent).

Goede kenmerken aan de Italiaanse mannen zijn volgens de respondenten dat ze galant zijn (78 procent), goed gekleed gaan (67 procent) en attent zijn (59 procent). Hun mindere punten zijn hun ironie (45 procent) en hun niet altijd even atletische lichaamsbouw (43 procent).

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content