Het toerisme is in de eerste helft van 2011 gegroeid met 4,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de World Tourism Organisation (UNWTO).

De stijging van het aantal toeristen is het sterkst in de opkomende economieën: 4,8 procent, tegenover 4,3 procent in de ontwikkelde economieën.

Europa, en dan vooral Centraal- en Oost-Europa, loopt met 6 procent voor op de rest van de wereld. Ook Zuid-Amerika doet het met een stijging van 15 procent zeer goed.

Als gevolg van de onrusten daalde het toerisme sterk in Noord-Afrika (-13 procent) en het Midden-Oosten (-11 procent). Egypte en Tunesië doen het de voorbije maanden wel opnieuw beter. Taleb Rifai, secretaris-generaal van UNWTO, roept op om beide landen, die volgens hem volledig veilig zijn, te steunen.

De organisatie voorspelt dat de groei in de tweede helft van het jaar ietwat zal afnemen, door de gestegen onzekerheid en het dalende consumentenvertrouwen. (Belga/MS)

Het toerisme is in de eerste helft van 2011 gegroeid met 4,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van de World Tourism Organisation (UNWTO). De stijging van het aantal toeristen is het sterkst in de opkomende economieën: 4,8 procent, tegenover 4,3 procent in de ontwikkelde economieën. Europa, en dan vooral Centraal- en Oost-Europa, loopt met 6 procent voor op de rest van de wereld. Ook Zuid-Amerika doet het met een stijging van 15 procent zeer goed. Als gevolg van de onrusten daalde het toerisme sterk in Noord-Afrika (-13 procent) en het Midden-Oosten (-11 procent). Egypte en Tunesië doen het de voorbije maanden wel opnieuw beter. Taleb Rifai, secretaris-generaal van UNWTO, roept op om beide landen, die volgens hem volledig veilig zijn, te steunen. De organisatie voorspelt dat de groei in de tweede helft van het jaar ietwat zal afnemen, door de gestegen onzekerheid en het dalende consumentenvertrouwen. (Belga/MS)