Toerisme Vlaanderen bekroont vakantiekampen voor kansarme jongeren en Tanguy Ottomer

© Dennis Ravays

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) mocht de Toerisme Vlaanderen Awards uitreiken. De vzw Sogeha en de Antwerpse gids Tanguy Ottomer werden door hen in de bloemetjes gezet.

Nicole Van de Putte heeft dinsdagavond uit handen van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) de prijs van “Beste Vakantiemaker 2014” gekregen. Nicole Van de Putte is al meer dan 40 jaar de drijvende kracht achter de vzw Sogeha. Sogeha organiseert vakantiekampen voor kansarme kinderen en jongeren in de regio rond Gent.

Overnachten in redactielokalen

Zo’n 500 professionals uit de toeristische sector waren afgekomen op de uitreiking van de “Toerisme Vlaanderen Awards 2014”. Er waren 138 dossiers ingediend voor de zeven categorieën. Het Gentse Bakstay Hostel won in de categorie “Beste Innovatief Product“. Het Backstay Hostel, in de gerenoveerde redactielokalen van dagblad Vooruit, mikt op buitenlandse bezoekers en kreeg al veel internationale aandacht.

Maatschappelijk verantwoord

De award voor “Beste Maatschappelijk Verantwoorde Toeristische Ondernemer” ging naar Botel Ophoven (deelgemeente van Kinrooi), een omgebouwd vrachtschip in Limbugse wateren. Het logies biedt meerdere zalen, gasthutten, een keuken, een privé-vergaderruimte, een rolstoeltoegankelijk ponton en een welnessruimte aan. De uitbaters organiseren ook vaartochten met elektrische sloepen, teambuildings en kookworkshops.

Bekend tot in Amerika

De award van “Beste Toeristische Ambassadeur” ging naar Tanguy Ottomer, in 2013 door CNN uitgeroepen tot één van de zeven beste toeristische gidsen ter wereld. Hij schrijft ook boeken en geeft lezingen.

De award voor “Beste Toeristische Marketingcampagne” ging naar “No design to waste” over de vervuiling van de oceanen van het Design Museum in Gent. De prijs voor “Beste Binnenlandse Toeristische Reportage” was voor de reportage “Ook getest op weekend” van Vlaanderen Vakantieland, het reisprogramma op één (VRT) dat onlangs in het nieuws kwam omdat het wordt stopgezet.

De award voor “Best International Press Coverage” ten slotte ging naar Liudmila Nikitina en Ekaterina Demina van het culinaire magazine “Jamie”, de Russische versie van het magazine van de Britse topkok Jamie Oliver. Zij schreven een artikel over Antwerpen en zijn culinaire geneugtes. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content