Het toerisme staat nog altijd ver onder het niveau van 2010, maar zowel in aantal bezoekers als inkomsten gaat het opnieuw in stijgende lijn.

In de eerste drie maanden van dit jaar stegen de inkomsten uit toerisme in dinar met 2,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, al is die munt intussen wel minder waard.

Het aantal toeristen steeg zelfs met 7,1 procent, tot 988.767. De cijfers liggen wel nog altijd zo'n 10 procent onder het niveau van 2010. Dat jaar vertegenwoordigde de toeristische activiteit nog 7 procent van het bruto binnenlands product en was ze goed voor 400.000 banen in Tunesië.

Maar het jaar nadien brak de revolutie uit en zakte het aantal toeristen met een derde.

De Tunesische regering hoopt dit jaar opnieuw het niveau van 2010 te halen. Ook in 2013 was dat al het doel, maar het politieke geweld dwarsboomde dat. (Belga/MS)

In het noorden van Tunesië kunt u overnachten en leren schilderen in B&B Henchier Dheb, gerund door de Belgische kunstschilder Jan Demeulemeester en zijn Tunesische echtgenote Leila Derouiche Rafrafi:

Leren schilderen Tunesie

Het toerisme staat nog altijd ver onder het niveau van 2010, maar zowel in aantal bezoekers als inkomsten gaat het opnieuw in stijgende lijn. In de eerste drie maanden van dit jaar stegen de inkomsten uit toerisme in dinar met 2,1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, al is die munt intussen wel minder waard. Het aantal toeristen steeg zelfs met 7,1 procent, tot 988.767. De cijfers liggen wel nog altijd zo'n 10 procent onder het niveau van 2010. Dat jaar vertegenwoordigde de toeristische activiteit nog 7 procent van het bruto binnenlands product en was ze goed voor 400.000 banen in Tunesië. Maar het jaar nadien brak de revolutie uit en zakte het aantal toeristen met een derde. De Tunesische regering hoopt dit jaar opnieuw het niveau van 2010 te halen. Ook in 2013 was dat al het doel, maar het politieke geweld dwarsboomde dat. (Belga/MS)