Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Enkele tips om goedkoop maar veilig op reis te kunnen gaan.

First Minute of Last Minute?

Algemene regel bij lijnvlucht is: hoe langer van tevoren je boekt des te goedkoper de vlucht is. Vooral bij lange afstandsvluchten kan het voordelig zijn om al vroeg op zoek te gaan naar een aantrekkelijke aanbieding. In de laatste week zijn de prijzen, op aanbiedingen na, het hoogst. Bij touroperators kan je via Airstop interessante last minutes op de kop tikken.

Wees flexibel

Een dag eerder of later vertrekken kan heel wat verschil maken in de prijs.

Wijzigen of niet wijzigen

Als u overweegt om uw vlucht ter plaatse te wijzigen, dan kunt u dat het beste reeds bij de reservatie melden. Niet alle tickets zijn wijzigbaar. Is het ticket wijzigbaar dan zijn er altijd kosten aan verbonden, deze kosten verschillen van ticket tot ticket.

Stop onderweg

Boekt u een ticket naar een verre bestemming overweeg dan even om onderweg een stop in te lassen. Dit maakt het reizen een stuk aangenamer en zo ziet u vaak voor dezelfde prijs een stukje meer van de wereld.

Vooral voor eindbestemming Australië kunt u voor weinig geld stoppen op een aantal bestemmingen in Azië. Voor de overige bestemmingen kunt u meestal een stopover maken in het land van oorsprong van de luchtvaartmaatschappij.

Met hotel en huurwagen

Geef steeds vooraf door dat u een huurwagen en/of hotel wenst te reserveren. Touroperators krijgen vaak speciale tarieven van vliegmaatschappijen indien samen met het vliegticket hotelovernachtingen en een huurauto wordt geboekt.

Verzeker uw reis

Vertrek nooit onverzekerd op reis. Vertrekt u vaker op reis dan kunt u een jaarverzekering overwegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content