Tips van onze lezers voor een bezoekje aan Brussel

© iStockphoto

Wij vroegen onze lezers naar tips voor een bezoekje aan Brussel. Een verrassend lijstje met de mooiste kookboekenwinkel ter wereld, een verborgen groene oase, een bijzondere kunstgalerij, lekkere restaurantjess, leuke hotelletjes en nog veel meer.

Happy Guesthouse: zeer happy, zeer mooi designinterieur en een praktische ligging, dicht bij het Centraal Station. Een topper, deze Bed and Breakfast, om één of meerdere nachten in Brussel te blijven slapen. (Patrick Boeyden uit Antwerpen)

Restaurant Kwint met fantastisch uitzicht, leuk interieur met kunstwerk van Arne Quinze en lekker eten. Restaurant La roue d’Or dat zeer goed gelegen is, mooi interieur heeft en goed eten. De klassieker Aux armes de Bruxelles met degelijk eten. De wijk de Marollen. (Kathleen Missiaen uit Brugge)

Op het Vossenplein vind je het café De Schieven Architect waar je een typisch huisbiertje kan drinken dat ook De Schieven Architect heet en waar er ook een verwittiging aan de muut hangt dat je niet meer dan 1 consommatie kan bestellen. Je kan er ook iets eten.

In de Cellebroerstraat vind je het café Goudblommeke van papier daar moet je even binnen gaan om een pint te drinken. Het pintje zal smaken maar je zal er ogen te kort komen om alles te bekijken. Gans achteraan hangt een grote foto met ondermeer de bekende schilder René Margritte.

Ook interessant om te doen is de wandeling langs de stripmuren, op meerdere plaatsen in hartje Brussel. Binnen de vijfhoek vind je op gevels afbeeldingen van de meest bekende Belgische stripfiguren, o.m. in de Platte Steen, Stoofstraat, Lombardstraat, Kolenmarkt, Eikstraat, Hoogstraat 119, Treurenberg achter St Goedele enz enz.

In het Legermuseum Cinquantenaire kan je de lift nemen tot op het dak en zie je bij goed weer zelfs de luchthaven van Zaventem liggen. (Marc Maryns uit Oudenaarde)

Ars Vinorum: een Italiaans familie restaurant met een wekelijkse kaart met 10 tal gerechten met een aangepast glas wijn en je kan er nog een echte sabalion vers geklopt met marsalawijn nuttigen. Dit restaurant zit verstopt in de Rue de la Reinette 4-6 Pippelingstraat 1000 Brussel. (Rita Minu uit Sysele)

Eten bij restaurant Fin de Siecle, zeer geode prijs kwaliteit restaurant dat typisch Belgisch eten serveert. Reserveren niet mogelijk, en altijd heel druk maar zeker de moeite waard. (Astrid Van Straat uit Brussel)

Veerpont nemen naar Robinson Eiland regio Ter kameren bos. Echt uniek!!! (Charlotte Van Roost uit Antwerpen)

Brussel anders bekeken wandeling. Ik ga zelf al veel naar Brussel en zo ontdek je dingen waar je anders voorbijloopt. Daarnaast zeker Matonge wijk doen, de Sint-Gorikshallen en omgeving voor een leuk terrasje of binnen verse Ice tea te drinken, de Marollen en de lift nemen aan het Justitiepaleis om mooi zicht over Brussel te hebben. De Zavel heeft ook leuke winkels en straatjes met een paar gezellige restaurantjes. De bibliotheek Koning Albert en de omgeving van het Centraal Station zijn ook altijd de moeite om door te wandelen. Enjoy! (Riet Delsin uit Brussel)

Jat café, rue de Namur, voor hun heerlijke bagels en over the top lekkere koffies en super voordelige brunches aan 14 euro. Knees to Chin, voor de kleine en gezellige zaak waar je beste koude spring rolls kunt krijgen. Rue de Livourne – Les Filles, Plaisirs culinaires voor hun eerlijke keuken en biologische producten in een zeer gezellige sfeer. (Vanessa Peeters uit Grimbergen)

Het Bonifaciusplein Elsene kort bij de Matongé wijk. Een mooi pleintje om iets te eten of te drinken bij bijvoorbeeld L’Ultime Atome, enkele leuke winkels waaronder de chique shop van Nina Meert, leuke sfeer. (Patty Bulinckx uit Halle)

Ga Eten bij Humus Botanical Gastronomy. In deze exclusieve plek met slechts 18 zitplaatsen kookt een chef met een voorliefde voor groenten. De groentekeuken tilt hij naar een hoger niveau. Het is zijn missie om te inspireren en anderen aan te zetten om anders met voeding om te gaan. U deelt de lange tafel met onbekenden. Het voedsel en de dranken zorgen ervoor dat het een gezellige avond wordt waar u niet alleen eten, maar ook ervaringen en fijne momenten deelt met anderen. Meer informatie vindt u op www.facebook.com/humusbotanicalgastronomy of via humusrestaurant@gmail.com (Nicolas Decloedt uit Brussel)

1. Huis van Magrtitte in Jette. 2. Jourdanplaats en -wijk met Leopoldpark en EU parlement wijk. Leuke wandeling gedaan recent met Brussel bezoekers. 3. De spoorwegwandeling Delta – Stokkel best in die richting doen, dan kan je in Stokkel koffie of iets anders drinken bij aankomst. (Anne Peeters uit Brussel)

Hotel Made in Louise www.madeinlouise.com Een super gezellig hotelletje. Recent vernieuwd, met absoluut gezellige kamers, in verschillende prijsklassen. Een aanrader! Centrum snel en vlot te bereiken met openbaar vervoer. (Chantal Van Wolp uit Nieuwerkerken)

Restaurant Racines – Restaurant Beaucoup Fish – Theaterbezoek Bronks – Kapper Savagan – Shop Hunting Collecting – Shop ICON – Biomarkt Ecuries van de tram Färm – Museumbezoek Wiels (Elisabeth Daem uit Brussel) Museum Van Buuren Ukkel, een kleine oase van rust met mooie tuin in labyrintvorm te bezoeken na de brunch bij Oma of Apdm delicieuze bagels!! De ideale combi én niet ver van elkaar. Gezellig authentiek Italiaans dineren, trendy gincocktails proeven aan de supercosy bar Da Haus en eindigen in het vernieuwde maar nostalgische Hotel Berger! (Ellen Deschuttere uit Brussel)

Antiquariaat Het Ivoren Aapje, Begijnhofplein 4, 1000 Brussel. ‘The most romantic book-shop in Brussels’. Je vindt er alles waar je al lang naar op zoek was… (Lionel Deflo uit Wevelgem)

Super parcours om Brussel te ontdekken rond verschillende themas! Met een heleboel tips! (Laurence Morel uit Brussel)

Restaurant Ploegmans Hoogstraat 148 Super typisch Brussels restaurantje met heerlijke typisch Belgische gerechten. (Patricia Holvoet uit Bierbeek)

Fantastische kunstgalerij met hedendaagse vooral NY kunstenaars kunst. Office Baroque Gallery. Aan Bloemenhofplein in prachtig art deco gebouw en nu ook Ravensteinstraat. (Erica Van den Bergh)

Brussel is gekend om zijn vele groene plaatsen en parken. Een pareltje bevindt zich in Laken het Sobieskipark. Oorspronkelijk was het Sobieskipark geen openbaar park. Het maakte deel uit van de koninklijke tuinen van Leopold II en leverde fruit voor het hof. (Nancy Jacobs uit Sint-Jans-Molenbeek)

Best met trein en metro reizen/verplaatsen. En te voet. Bij elk station zijn er kortbij metro’s die u naar of heel dichtbij de bestemming brengen. Een rustige stressloze dag geen gezoek naar parking en eigenlijk dus kosten besparend. Om een goed stadsplan en overzicht te hebben over wat er zo boeiend is in Brussel toerisme info o.a in het Stadhuis. Start je dag door vanuit het centraal station over te steken langs Don Quichotte beeld of via het hotelgebouw zakken naar het centrum Le Sable , de Koninginnen galerij. Terug naar de Grote Markt en al zijn mooie gebouwen. Info in Stadhuis. In de kleine zijstraatjes Le Cercueil origineel drankgelegenheid. Niet te missen TOONTJE poppentheater café-bistro. In de zijstraat ven Petit rue du Boucher JEANNEKE PIS. En dan erna terug op je passen naar de Kunstberg door het loop park naar boven. Vanwaar een fantastisch zicht op Brusse kern. Heel boven is er het MIM museum van muziek en instrumenten in The Old England een fantastisch mooi huis. Pluspunt het dakterras en restaurant/brasserie goede keuken. Met -zeker bij een open lucht – een uitzicht over Brussel tot en met Atomium. Kortbij kasteel Bellevue en kunstmuseum. Mijn geboortestad: een omweg meer dan waard. Want dan is er nog de Marollen. De muur om de stad waar je nog op vele plaatsen stukken kan zien. De muurtekeningen van onze Belgische striptekenaars kort bij het Vlaams parlement het Stripboeken museum. De vele mooie kerken. Het Jubelpark met auto museum o.a. Het Atomium met Brupark met tram vlot te bereiken enz …(Odette Immers uit Hasselt)

Bij een concert in Vorst-nationaal maken we er altijd een daguitstap van en telkens gaan wij ’s middags opnieuw eten in de QUINCAILLERIE, en telkens weer zijn de vrienden die ik meeneem onder de indruk van dit leuke restaurant (Luc Crop uit Westende)

1.Het Hortapaviljoen met het monumentale reliëf De menselijke driften van Jef Lambeaux tijdens de periode van het zomeruur te bezoeken op woensdagnamiddag 1400-16:00 en tijdens het weekend 14:00-16:45. Tot en met 25 /10/15. Wel eerst kaartje van 2,50 euro kopen aan de kassa van het Jubelparkmuseum en hopen dat de middagpauze van de man die komt opendoen nie tte lang uitloopt… 2. Boekenantiquariaat Het Ivoren Aapje, Begijnhofplein 4, 1000 Brussel, 02-219.46.86 Open: digtza, 11gt18.00 3. WIELS, Centrum voor Hedendaagse Kunst Van Volxemlaan 354, 1190 Brussel. Gratis eerste woensdag van de maand (Lieven Dejager uit Brussel)

Luister eens goed in de parken voor en achter het Koninklijk Paleis. Je hoort er bij valavond de groene parkieten, met rode snavels, volop kwetteren met elkaar. Blijkbaar zijn dit de nabestaanden van Expo 58 die vrij werden gelaten. Brussel … heel exotisch! – (Herman Verleysen uit Brussel) Cook and Book de mooiste kookboekwinkel van…de wereld! (Fusina Verloop uit Amsterdam) Les Jardins Suspendus Beurs – Au Vieux Spijtigen Duivel – Frituur René Verzetsplein 14 A’Lecht – Brugmannplein winkels (Trees Seaux uit De Pinte)

Treinmuseum in Schaarbeek opent einde september, Autriquehuis in Schaarbeek, Pocketfarm in Laken achter Thurn Taxis met één van de mooiste uitzichten op de skyline van Brussel, de tuinen van de hovenier van de koning vlak aan het Koninklijke Paleis, de jachthaven van Brussel met een intrigerend restaurant, het Josaphatpark in Schaarbeek met een heerlijke ijswinkel, etc…. En zo kunnen we nog wel eventjes doorgaan. (Peter Wouters uit Schaarbeek)

Stalingradlaan – ook wel de Ramblas van Brussel genoemd kleurrijke winkelpanden, mooie wandel esplanade, heerlijke en goedkope visrestaurantjes. Op een steenworp van centrum, Marollen, Zavel,.. Verborgen parel: lunchen in het dakrestaurant van de Koninklijke Bibliotheek. Cafetaria is elke dag open, heerlijk 70’s interieur, prachtig uitzicht, moestuinproject op het terras. Onderweg naar boven kan je op gelijkvloers ook het Librarium-museum bezoeken. Leuke buurt: restaurantjes op het Bethlehemplein St-Gillis. De lekkerste pizza’s vind je er bij Momo. In het centrum moet je zeker gaan eten bij La guingette en ville of Henri. Lekker en eerlijk lunchen doe je bij Fork. (Sofie Poncelet uit Brussel)

De Hoogstraat op zondag (Susanna Claes uit Brussel)

Iets drinken op het terras van MIM – iets eten in ’t Bolleken (Marisa Smekens uit Aalst)

De dagelijkse rommelmarkt op het Vossenplein. En dan op het hoekske van het plein een glaasje in den skieven architect. (Hendrik Vanduynslager uit Roeselare)

https//www.lamaree-sa.com/index.php/nl/ Hier hebben mijn vrouw en ik een aantal jaren geleden diverse keren UITSTEKEND gegeten en we hebben dit restaurant aanbevolen aan diverse kennissen die nadien eveneens met veel genoegen aldaar hebben gegeten. (Joop Koehler uit Den Haag)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content