Tips van een globetrotter: de wereld van Sofie

© Sofie Neven

Sofie Neven (26) gaf in september 2016 haar job in Parijs als Online Marketing Manager op en reisde in zes maanden van Japan tot Indonesië.

Je hebt een aantal jaren in Parijs gewoond. Kan je een geheim, bijzonder plekje met ons delen?

Er zijn er zo enorm veel, Parijs blijft een wondermooie stad dat me nauw aan het hart ligt. Qua architectuur vind ik de Bibliothèque François Mitterrand super en heb je dichtbij ook een leuke bar: Nüba. Voor musea heb ik liever kleine, gezellige musea zoals Le Bal. Ga je graag naar het park: neem de luchtballon omhoog in Park André-Citroën en je hebt er mooie bloemenperkjes.

Naar welke landen ben je zoal geweest?

Ik ben vertrokken in Japan en ben dan zo doorgereisd naar: Zuid-Korea, Hong Kong, Taiwan, China, Vietnam, Cambodja, Thailand, Myanmar, Singapore en geëindigd in Indonesië.

Welke plek was minder mooi dan je op voorhand verwachtte en waar viel het juist mee?

In het algemeen zorgde ik ervoor dat ik geen te grote verwachtingen had, zodat het alvast niet kon tegenvallen. Eerst dacht ik wel niet naar Thailand te gaan omdat ik schrik had dat het te toeristisch zou zijn, maar dan heb ik toch fantastische ongerepte plekken gevonden en was het inderdaad wel prachtig. Elk land had wel zijn schoonheid voor verschillende redenen: cultuur, natuur, de mensen,… afhankelijk waar je interesses liggen.

Van Sapa in Vietnam had ik meer verwachtingen, de weg met de brommer ernaar toe was magnifiek en Sapa zelf ook maar het was al iets te toeristisch voor mij. Ook dit hangt er weer vanaf, andere mensen hadden fantastische ervaringen in Sapa.

Tips van een globetrotter: de wereld van Sofie
© Sofie Neven

Je hebt alleen een rondreis door Azië gemaakt. Op welke problemen stuitte je daarbij en welke voordelen heeft het alleen op reis zijn voor jou?

Eigenlijk ben ik op niet veel problemen gestoten. Heb er vooral geleerd open te staan voor vele nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Vaak was taal wel een ‘probleem’, maar gebaren zijn universeel en het is prachtig te zien hoe ver je komt met een glimlach en een dosis doorzettingsvermogen. Zeg voluit ja tegen het leven en ga ervoor. Alleen op reis zijn heeft de voordelen dat je doet wat je wilt en echt openstaat voor nieuwe ontmoetingen en ervaringen ook al liggen ze buiten je comfortzone. Na anderhalve maand alleen reizen heb ik wel iemand ontmoet waarmee ik samen heb gereisd en was het ook leuk om samen ervaringen te delen.

Heb je daar nog bijzondere plekjes ontdekt die nog niet zo bekend zijn?

Ik had er enorm plezier in naar plekken te reizen waar je amper informatie over vond, maar wat vaak ook extra challenge betekende. Tips: doe zeker Vietnam met de brommer en je leert het echte Vietnam kennen, ga trekken in de Yunnan province in China, bezoek de hoofdstad in Myanmar: Naypyidaw,…

Wat is het mooiste hotel/hostel of camping waar je verbleef?

Haha een moeilijke opdracht, er waren zo veel mooie. Degene die me nu eerst te binnen springt was onze Guesthouse Sadar Wisata in Ketambe (Sumatra): super familie en prachtige natuur.

Zijn er plaatsen waar je nog niet geweest bent, maar graag heen zou reizen en waarom?

Enorm veel plekken: ik droom te reizen van Azië naar Europa met de auto of per fiets. Ik hou van avontuur en vind het heerlijk om naar landen te gaan waar het niet echt conventioneel is om te reizen. Het is fantastisch om te zien hoe gastvrij en puur de mensen zijn. Het is een verrijking om bij te leren over verschillende culturen, gebruiken,…

Welke apps, websites of reisboeken gebruik je graag?

Voor Azië zijn er wel goede blogs zoals: Travelfish and Vietnam Coracle. Verder heb ik heel veel informatie verworven door andere reizigers aan te spreken en advies van locals te krijgen. Of te kijken op google maps, ernaar toe gaan en daar zien hoe het is!

Partner Content