Timboektoe, de stad in het noorden van Mali die sinds maart in handen is van islamisten, is op vraag van de Malinese regering door UNESCO ingeschreven op de lijst met Werelderfgoed in gevaar.

Ook de tombe van Askia in de Malinese regio Gao, werd op de lijst

gezet. "Het comité voor het Werelderfgoed heeft de vraag van de Malinese regering aanvaard", zo staat te lezen in een persbericht van het comité, dat in Sint-Petersburg was samengekomen.

De stap van het comité heeft als bedoeling "de samenwerking en steun voor de door het gewapende conflict bedreigde sites te bevorderen", luidt het.

Het comité vraagt ook aan de buurlanden van Mali om "alles in het werk te stellen om de handel in culturele objecten vanuit beide regio's tegen te gaan". (Belga/MS)

Timboektoe, de stad in het noorden van Mali die sinds maart in handen is van islamisten, is op vraag van de Malinese regering door UNESCO ingeschreven op de lijst met Werelderfgoed in gevaar. Ook de tombe van Askia in de Malinese regio Gao, werd op de lijst gezet. "Het comité voor het Werelderfgoed heeft de vraag van de Malinese regering aanvaard", zo staat te lezen in een persbericht van het comité, dat in Sint-Petersburg was samengekomen. De stap van het comité heeft als bedoeling "de samenwerking en steun voor de door het gewapende conflict bedreigde sites te bevorderen", luidt het. Het comité vraagt ook aan de buurlanden van Mali om "alles in het werk te stellen om de handel in culturele objecten vanuit beide regio's tegen te gaan". (Belga/MS)