"De mensen hebben genoeg van de Aziatische buurlanden, ze willen naar Europa", luidt het. Het terreurgevaar en de vluchtelingencrisis houdt hen niet tegen. Het kan een temperend effect hebben, maar dat is slechts tijdelijk, aldus de directeur.

Wél een belangrijk criterium voor de Chinese toeristen blijkt het visumbeleid. Zo is het voor een Chinees eenvoudiger een visum in Frankrijk aan te vragen dan in Duitsland, wat dat land dus minder aantrekkelijk maakt. Nochtans zijn de Chinese toeristen erg gegeerd, omdat ze ervoor bekend zijn veel geld uit te geven. (Belga)

"De mensen hebben genoeg van de Aziatische buurlanden, ze willen naar Europa", luidt het. Het terreurgevaar en de vluchtelingencrisis houdt hen niet tegen. Het kan een temperend effect hebben, maar dat is slechts tijdelijk, aldus de directeur. Wél een belangrijk criterium voor de Chinese toeristen blijkt het visumbeleid. Zo is het voor een Chinees eenvoudiger een visum in Frankrijk aan te vragen dan in Duitsland, wat dat land dus minder aantrekkelijk maakt. Nochtans zijn de Chinese toeristen erg gegeerd, omdat ze ervoor bekend zijn veel geld uit te geven. (Belga)