Tien overschaduwde historische sites

In de schaduw van wereldberoemde historische sites liggen vaak bezienswaardigheden die niet minder belangrijk zijn, maar veel minder bezoekers trekken. Tien voorbeelden.

1. Agra Fort vlakbij de Taj Mahal in Agra, India

2. Muur van Antoninus in Schotland is veel minder bekend dan de Muur van Hadrianus iets ten zuiden van de Schotse grens.

3. De kathedraal van Barcelona staat altijd in de schaduw van La Sagrada Familia, het bekendste bouwwerk van Antoni Gaudi.

4. Het Aquaduct in Caesarea behoort tot de minst bezochte bouwwerken in het Israëlische stadje Caesarea (in de buurt van Haifa).

5. Crypte Archaeologique onder de Notre Dame in Parijs, een museum met een enorme schat aan archeologische vondsten en opgravingen gedaan in Parijs.

6. Herculaneum, een havenstadje bij Pompeii dat ook onder de lava verdween. Veel gebouwen zijn er bewaard gebleven dan in Pompeii en bovendien lopen er veel minder toeristen.

7. Kabah vlakbij Uxmal in Mexico. Deze historische sites hebben veel gemeen: ze werden beiden gebouwd door de Maya’s, beelden van de regengod Chaac komen veelvuldig voor en ze werden rond dezelfde tijd verlaten. Toch trekt Uxmal veel meer bezoekers dan Kabah.

8. Kerameikos in Athene, een prachtige antieke begraafplaats die altijd in de schaduw verkeert van de veel bekendere Acropolis.

9. De kathedraal in Pisa was ten tijde van haar bouw in de twaalfde eeuw bedoeld als hét pronkstuk in Pisa. Maar die rol werd volledig overgenomen door de toren die door een constructiefout scheef ging staan.

10. Winaywayna, het kleine broertje van Machu Picchu in Peru. Degenen die de Inca Trail lopen komen onderweg langs deze moeilijk te bereiken site met de resten van terrassen en huizen.

Bron: Historvius.com en Huffington Post

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content