Tien nationale parken in de VS en de monsters en geesten die er rondwaren

1. Great Sand Dunes National Park in Colorado

Dit nationale park in Colorado ligt middenin de San Luis Valley, een plaats waar sinds het jaar 2000 zestig Ufo’s zijn waargenomen. Ook worden er de laatste jaren onverklaarbare verminkingen bij koeien gemeld en – om het gebied nog verdachter te maken: er zou ook een poort naar een ander universum liggen.

2. Mammoth Cave Mational Park in Kentucky

De geest van Stephen Bishop zou hier geregeld zijn opwachting maken. Stephen Bishop was een slaaf en een van de belangrijkste onderzoekers en gidsen van de grotten in Mammoth Cave NP. Bovendien was hier in de 19e eeuw een ziekenhuis voor tuberculosepatiënten gevestigd. Het gehoest van de zieken die er overleden zou nog wel eens te horen zijn.

3. Great Smoky Mountains in Tennessee

De legende van de verschrikkelijke heks Spearfinger speelt zich af langs de Norton Creek Trail. Deze nare dame ontvoert kinderen en gebruikt haar vinger van obsidiaan om hun levers eruit te steken en op te eten. Alsof dat nog niet genoeg is zijn de Great Smokey Mountain de plaats voor nog een akelig verhaal. Een man was op zoek naar zijn dochter, maar werd onderweg vermoord. De vermoorde man zou nu geregeld te zien zijn als een lichtje om wandelaars de weg te wijzen.

4. Grand Canyon in Arizona

De Wailing Woman spookt rond op de Transept Trail in de Grand Canyon. In de jaren twintig van de vorige eeuw pleegde ze zelfmoord nadat naar man en zoon waren overleden tijdens een wandeling door de Canyon. Tijdens stormachtige nachten zweeft ze in een witte jurk met blauwe bloemen rond en slaat ze met deuren in de Grand Canyon Lodge.

5. New Jersey Pinelands National Reserve

Langs de Batona Trail kan je de Jersey Devil ’s nachts horen schreeuwen. Je hebt geluk als je hem alleen hoort en niet ziet. Deze duivel zou het hoofd van een hond hebben, de vleugels van een vleermuis, hoorns en een staart in de vorm van een vork.

6. Yosemite National Park in Californië

Galen Clark, de eerste ranger in de VS, hoorde in 1857 gehuil in de buurt van Grouse Lake. Hij dacht eerst dat het een hond was, maar hoorde later van een groep Indianen dat het de roep om hulp was van een kleine Indianenjongen die is verdronken in het meer. De Miwok Indianen geloven bovendien dat er rond de Yosemite Falls een boosaardige wind rondwaart. Deze Po-ho-no trekt mensen naar de rand en duwt ze de afgrond in.

7. Gettysburg National Military Park in Pennsylvania

Op de Devils Den heuvel in dit militaire park kunt u Tennessean, ook wel The Hippie genoemd, zien: een spook op blote voeten diat een vinger in de richting van de Plum Run rivier wijst en zegt: ‘What you’re looking for is over there’. Daarna verdwijnt hij even snel als hij gekomen is.

8. Crater Lake National Park in Oregon

Voor de Klamath Indianen is Crater Lake, het diepste meer in de Verenigde Staten, heilig. Volgens de legende zou de geest Llao er wonen. Hij werd door een andere geest Skell in het meer gegooid en opgegeten door monsters. In 2002 zag een toerist in een roeiboot een gigantisch schepsel onder zijn boot zwemmen. Bovendien zien rangers geregeld vuurtjes branden op Wizard Island in het meer. Wanneer ze polshoogte gaan nemen vinden ze geen aanwijzingen dat mensen er vuur gemaakt hebben.

9. Yellowstone National Park in Wyoming en Montana

Ook de bekendste geiser ter wereld, de Old Faithful, is niet vrij van geesten. Volgens de legende zou een bruid die tijdens haar huwelijksreis werd onthoofd hier geregeld ronddolen met haar hoofd onder haar arm. U kunt ook beter niet overnachten in kamer 2 in de Old Faithful Inn want daar zou een dame in 18e-eeuwse kleding af en toe op bezoek komen.

10. Hawaii Volcanoes National Park op Hawaii

Neem nooit een vulkanische steen mee wanneer u dit park bezoekt. Het is niet alleen verboden, maar erger nog: Pele, de godin van de vulkanen, zal een vloek over u uitspreken Duizenden toeristen die toch een illegaal souvenir meenamen stuurden het later terug met de smeekbede de vloek op te heffen. De teruggestuurde stenen en brieven waren vroeger te zien in het Visitor Center in het park, maar werden weggehaald omdat de oorspronkelijke inwoners van Hawaii dit beschouwden als een belediging van Pele. (Mentalfloss/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content