Tien landen waar de toeristen in de minderheid zijn

Tien landen waar de toeristen in de minderheid zijn
© Getty Images/iStockphoto

Deze tien landen worden nog niet zo druk bezocht door toeristen dat ze er een meerderheid vormen. Je kan er nog echt op avontuur en off the beaten track rondreizen. De Australische touroperator Intrepid maakte dit handige overzicht.

Lees ook: Deze plaatsen willen minder toeristen

Tanzania © Getty Images/iStockphoto

Tanzania telt zo'n 55,6 miljoen inwoners. Het land ontvangt 1,28 miljoen toeristen per jaar, slechts 2.31 procent van de bevolking. Er zijn overigens een paar plaatsen in het land die wel heel veel toeristen trekken zoals Zanzibar, Serengeti National Park en de Mount Kilimanjaro. Elders in het land is het nog heerlijk rustig.

Papoea-Nieuw-Guinea © Getty Images/iStockphoto

Papoea-Nieuw-Guinea ontvangt nog geen 200.000 toeristen per jaar, slechts 2,45 procent van de acht miljoen inwoners die het land telt.

Kenia © Getty Images/iStockphoto

Net als Tanzania is ook Kenia een land dat, gezien het aantal inwoners, maar met weinig toeristenoverlast te kampen heeft. Er wonen 48,4 miljoen mensen en het aantal toeristen dat Kenia bezoekt is maar 1,3 miljoen, een percentage van 2,77.

Indonesie © Getty Images/iStockphoto

Indonesie trekt enorm veel toeristen: anderhalf miljoen. Maar het land telt duizenden eilanden en 261 miljoen inwoners. De toeristen vormen daarom slechts 4,41 procent van het aantal inwoners.

Egypte © Getty Images/iStockphoto

Het is wel eens anders geweest, maar de laatste jaren trok Egypte maar weinig toeristen in verhouding tot het aantal inwoners dat het land telt: 5,4 miljoen toeristen op een bevolking van 95,7 miljoen (5,64 procent).

Mozambique © Getty Images/iStockphoto

Mozambique is nog onbekend bij het grote publiek. Slechts 1,7 miljoen toeristen weten het Afrikaanse land te vinden en dat betekent 5,95 procent van het bevolkingsaantal van 28,8 miljoen. Het land heeft een schitterende kust.

Iran © Getty Images/iStockphoto

Een prachtige natuur, schitterende architectuur en een uiterst gastvrije en vriendelijke bevolking. Toch trekt Iran nog maar zo'n 4,9 miljoen toeristen, terwijl er 80 miljoen mensen wonen: 6,16 procent.

Colombia © Getty Images/iStockphoto

Het toerisme bloeit de laatste jaren op in Colombia, maar het Zuid-Amerikaanse land trekt toch nog maar vier miljoen toeristen tegenover een bevolkingsaantal van 48,6 miljoen: 8,32 procent.

Sri Lanka © Getty Images/iStockphoto

Sri Lanka zit qua toerisme al een aantal jaren in de lift en dat zal de komende tijd niet anders zijn. Momenteel valt het nog mee: 2,2 miljoen toeristen en 21,2 miljoen inwoners en dat betekent 10,22 procent.

China © Getty Images/iStockphoto

China krijgt weliswaar het enorme aantal van 141,8 miljoen toeristen. Maar op een bevolking van meer dan een miljard is dat nog een klein aantal: 10,28 procent om precies te zijn.