Tien gerechten die je moet proberen in Thailand

Tien gerechten die je moet proberen in Thailand
© GF

Thailand is niet alleen een prachtig land, het eten is er ook nog overheerlijk. Maar het is niet altijd eenvoudig om te weten welke gerechten je moet bestellen. De toeristische dienst van Thailand stelde daarom deze lijst samen van tien schotels die je zeker eens moet proberen tijdens een reis naar het 'land van de glimlach'.

1. Pad Thai © GF

Pad Thai is het bekendste Thaise gerecht. De combinatie tussen roergebakken rijstnoedels, ei, kip of scampi's en palmsuiker is ideaal als lunch. Je kan het overal in kraampjes langs de straat kopen.

2. Green Curry © GF

Dit gerecht dankt zijn naam aan de kleur van de saus - afkomstig van groene chili's. Groene curry smaakt zoet en en wordt vaak afgewerkt met stukjes rode chili en basilicum.

3. Tom Yam © GF

Deze kruidenbouillon wordt meestal omschreven als 'zoetzure Thaise soep'. Je moet wel van pittig houden want op het aantal rode chili's wordt in deze pikante garnalensoep niet gekeken. Naast de lekkere smaak, heeft het gerecht ook een geneeskrachtige werking.

4. Kai Yang © GF

Deze gegrilde kip komt uit het Noord-Oosten van het land. De kip is net voor het grillen gemarineerd in een unieke mix van vissaus, koriander en knoflook. Thaise inwoners combineren het met sticky rice en een groene papajasalade.

Groene papajasalade, lekker bij Kai Yang © GF

5. Som Tam © GF

Deze pikante papajasalade is waarschijnlijk één van de gezondste gerechten die je kunt vinden. Oorspronkelijk komt 'Som Tam' uit het Noord-Oosten van Thailand, maar ondertussen vind je het op elke Thaise menukaart terug. Het gerecht bestaat uit krokante stukken onrijpe papaja, gemixt met andere gezonde - en vooral pittige - ingrediënten.

6. Khao Phat © GF

Khao Pat is Thais voor gebakken rijst: één van de meest geserveerde gerechten in Thailand, maar vooral bekend als comfort food. Bestel je "Khao Phat Pu", dan krijg je er krokante stukjes krab en ei bij.

7. Yam © GF

Yam! Dit gerecht spreekt voor zich. Gewoonlijk als bijgerecht gepresenteerd, is deze salade een combinatie tussen vlees en vis met verse kruiden. Gezond en smaakvol.

8. Khao Soi © iStockphoto

Als je naar het noorden van Thailand trekt, mag je zeker niet vergeten 'Khao Soi' uit te proberen. De uitgesproken smaken in dit gerecht zijn kokosbouillon, tarwe- en einoedels en kip of biefstuk.

9. Phat Kaphrao © Wikicommons

Phat Kaphrao is een gemakkelijk streetfood-gerecht. Naast een roergebakken mix tussen vlees, chili's en Thaise basilicum, krijg je een portie rijst die meestal wordt afgewerkt met een spiegelei.

10. Larb © iStockphoto

'Larb' is een landelijk, erg gezond gerecht, dat vooral 's avonds wordt gegeten. Het gekruide gehakt met rijstpoeder, limoensap, vissaus en verse Thaise kruiden is een absolute favoriet, zowel bij de toerist als bij de Thai.