Tien dingen die niet leuk zijn aan reizen

© Reuters

De twee reisjournalisten Nellie Huang en Alberto Molero doen niets liever dan de hele wereld rondreizen. Toch heeft het rondtrekken zo z’n vervelende kanten. Tien dingen die deze avonturiers niet leuk vinden aan op reis gaan.

De twee reisjournalisten Nellie Huang en Alberto Molero doen niets liever dan de hele wereld rondreizen. Hun belevenissen pennen ze neer in de succesvolle blog The Wild Junket. Toch heeft het rondtrekken zo z’n vervelende kanten. Tien dingen die deze avonturiers niet leuk vinden aan op reis gaan.

1. De meeste – verre – reizen beginnen met een vlucht en een vliegveld brengt je meteen in de vakantiestemming. Totdat blijkt dat je vliegtuig vertraging heeft en je uren moet wachten of, nog erger, je daardoor je aansluiting zal missen.

2. Een jetlag kan heel wat roet je in vakantieplezier gooien: middag op de dag kan je je ogen niet open houden en ’s nachts kan je de slaap niet vatten.

3. Overal kom je ze tegen: winkeliers en andere handelaren die proberen hun waren te slijten en je bijna met geweld hun winkeltjes in willen trekken. Heel vervelend. De enige manier om een beetje aan ze te ontkomen is door de meest toeristische plekken te mijden.

4. Voor de rechtgeaarde reiziger is er niets irritanter dan hordes toeristen en het wordt steeds moeilijker om nog plaatsen te vinden waar je de enige buitenlander bent.

5. Het verkrijgen van een visum kan een ware ramp zijn, zeker voor landen met ondoorzichtige of willekeurige regels.

6. Voor een tijdje is het leuk: in een jeugdherberg een kamer delen met onbekenden, samen koken, feestvieren en ervaringen uitwisselen. Maar er komt een moment dat je opeens enorm veel behoefte aan eenzaamheid en privacy krijgt.

7. Vliegvelden zijn er duidelijk niet op ingericht, maar het overkomt iedereen die vaak op reis gaat wel eens dat je de nacht moet doorbrengen op een luchthaven. Zie dan maar eens een plekje te vinden waar je enigszins comfortabel kan slapen.

8. Dat je je tijdens een trektocht niet elke dag kan douchen hoort erbij, maar wanneer je je een paar weken niet fatsoenlijk kan wassen begint het toch onaangenaam te worden.

9. Iedere reiziger heeft een reisgids nodig, maar het vervelende daarvan is dat iedereen naar dezelfde plaatsen trekt terwijl het leuke van reizen juist het ontdekken van het onbekende is. Leg de reisgids daarom af en toe aan de kant en ga op eigen houtje op ontdekkingstocht.

10. Waar je ook naartoe reist, er komt altijd een moment dat je heel nodig naar het toilet moet en er in geen velden of wegen een openbaar toilet te vinden is. Zorg in ieder geval dat je altijd een rol toiletpapier bij je hebt. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content